HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ivabalk

Nagyszerű Klasszikus lebbencsleves

Szeretem a lebbencslevest, mert olyan egyszerű, és mégis nagyon ízletes. Mindig nagy adagot készítek, így van egy kis maradék a másnapi ebédre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Közepes répa Hozzáadott
  • 1 petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 ks zeller Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 100 g lebbencs Hozzáadott
  • 112 l húsleves alap Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 csipet Majoránna Hozzáadott
  • 1 csipet babérlevél Hozzáadott
  • 2 evőkanál finomliszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Kezdjük a zöldségek aprításával. A hagymát, répát, petrezselyemgyökeret és zellert kis kockákra vágjuk. A fokhagymát apróra zúzzuk. Ne siessünk ezzel a lépéssel, hiszen a zöldségek aprítása fontos, hogy jól be tudjanak szívni a leves ízeit.

2. Lépés

Egy nagy fazékban melegítsünk fel 2 evőkanál olajat. Adjuk hozzá az aprított hagymát és fokhagymát. Főzzük őket, amíg a hagyma üveges nem lesz. Adj hozzá időt ennek a lépésnek, fontos, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat a levesnek.

3. Lépés

Ezután adjuk hozzá a zöldségeket, és főzzük őket közepes lángon, amíg meg nem puhulnak. Soha ne rohanj, hagyd, hogy a zöldségek lassan, alacsony hőmérsékleten főjenek.

4. Lépés

Közben pirítsuk meg a lebbencset egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a lisztet és állandó kevergetés mellett pirítsuk tovább, hogy ne égjen meg.

5. Lépés

Ha a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a lebbencset, majd öntsük fel a húsleves alappal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a majoránnát és babérlevelet.

6. Lépés

Főzzük tovább a levest kis lángon legalább egy órán át. Hidd el, megéri várni! Ebben az időben összeérnek az ízek és a leves krémes lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új