HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Nápolyi stílusú pizza
A hagyományos pizza az olasz konyhaművészet legkedveltebb fogása.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 1 kg finomliszt
- 2 g élesztő
- 640 ml víz
- 30 g só
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Langyos víz felében oldjuk fel az élesztőt, majd adjuk hozzá a liszt felét és a sót. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten körülbelül negyed órát.
2. Lépés
Adjuk hozzá a maradék lisztet és vizet, és gyúrjuk a tésztát, amíg megfelelő állagú nem lesz.
3. Lépés
A tésztából formázzunk kis zsemléket, és hagyjuk őket állni letakarva körülbelül 8 órán át.
4. Lépés
Miután megkeltek a tészták, nyújtsuk ki őket kerek pizza formára, és helyezzük rájuk a feltéteket. 220-250 fokon előmelegített sütőben készre sütjük őket.