HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: MissCaraReads

Naspolya lekvár

A naspolya lekvár alapjában véve rendkívül egyszerű desszert, de a végtelen variációs lehetőségek teszik igazán izgalmassá. Remélem, élvezni fogod a készítés folyamatát és az ízvilágát is!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg naspolya Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is, mosd meg alaposan a naspolyákat. Én mindig hideg vízben mosom őket, mert így könnyebben eltávolítható a szennyeződés és a naspolya nem veszti el természetes fényét és színét.

2. Lépés

Vágd le a gyümölcs végét, majd aprítsd fel őket. Nekem mindig bevált, hogy egy nagy, éles kés segítségével felezem meg a naspolyát, majd négyfelé vágom.

3. Lépés

Tedd az aprított naspolyát egy nagy, vastag falú fazékba, add hozzá a cukrot, a citromlevet és a vaníliarúd belsejét. Ajánlanám, hogy a citromot is frissen facsarod, mert így sokkal több ízt ad a lekvárnak.

4. Lépés

Keverd össze az összetevőket, és hagyd őket 1-2 órán át állni, hogy a gyümölcs levet eresszen.

5. Lépés

Ezután indulhat a főzés. Lassú tűzön kezdd el főzni a lekvárt, közben óránként keverd meg, hogy ne égjen oda. Fontos, hogy lassú tűzön főzd, mert ha túl gyorsan forralod fel, a cukor karamellizálódhat, ami megváltoztatja a lekvár ízét.

6. Lépés

Főzd addig, amíg a lekvár kellően sűrű nem lesz, amit egy cseppnyi lekvárral a tányér hátulján lehet ellenőrizni. Ha nem folyik le, akkor kész.

7. Lépés

Végül, amíg még forró, töltsd bele steril üvegbe a lekvárt, majd fordítsd fejjel lefelé, így vákuum keletkezik, és tovább eltartható lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új