HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: MissCaraReads

Naspolya lekvár

A naspolya lekvár alapjában véve rendkívül egyszerű desszert, de a végtelen variációs lehetőségek teszik igazán izgalmassá. Remélem, élvezni fogod a készítés folyamatát és az ízvilágát is!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg naspolya Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is, mosd meg alaposan a naspolyákat. Én mindig hideg vízben mosom őket, mert így könnyebben eltávolítható a szennyeződés és a naspolya nem veszti el természetes fényét és színét.

2. Lépés

Vágd le a gyümölcs végét, majd aprítsd fel őket. Nekem mindig bevált, hogy egy nagy, éles kés segítségével felezem meg a naspolyát, majd négyfelé vágom.

3. Lépés

Tedd az aprított naspolyát egy nagy, vastag falú fazékba, add hozzá a cukrot, a citromlevet és a vaníliarúd belsejét. Ajánlanám, hogy a citromot is frissen facsarod, mert így sokkal több ízt ad a lekvárnak.

4. Lépés

Keverd össze az összetevőket, és hagyd őket 1-2 órán át állni, hogy a gyümölcs levet eresszen.

5. Lépés

Ezután indulhat a főzés. Lassú tűzön kezdd el főzni a lekvárt, közben óránként keverd meg, hogy ne égjen oda. Fontos, hogy lassú tűzön főzd, mert ha túl gyorsan forralod fel, a cukor karamellizálódhat, ami megváltoztatja a lekvár ízét.

6. Lépés

Főzd addig, amíg a lekvár kellően sűrű nem lesz, amit egy cseppnyi lekvárral a tányér hátulján lehet ellenőrizni. Ha nem folyik le, akkor kész.

7. Lépés

Végül, amíg még forró, töltsd bele steril üvegbe a lekvárt, majd fordítsd fejjel lefelé, így vákuum keletkezik, és tovább eltartható lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek