:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/wgnUbieRvKPe0YoNpUEo/8fab07cb18570f4085b73bb7b3e666.png)
Forrás: freepik
Négercsók
A négercsóknak valójában nincs konkrét eredete, mivel számos ország - köztük Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia - is sajátjaként tartja számon.
Hozzávalók
- 100 g porcukor
- 4 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 200 g étcsokoládé
- 2 evőkanál kókuszolaj, vagy vaj
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Ez a lépés nagyon fontos, hogy a habunk ne süljön meg túl gyorsan.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval. Egy kis trükk, ha nem akaródzik kemény habbá válni, adj hozzá egy kevés citromlevet!
Mikor már szép kemény, apránként add hozzá a cukrot és a vaníliát. A habnak fényesnek és tartósnak kell lennie.
Kanalazzunk kis adagokban a sütőpapírra, és süssük kb. 10-15 percig. Tapasztalat szerint a tojáshabnak még kissé ragadnia kell a szájpadlászához a tökéletes sütés érdekében.
Amíg sülnek a habok, olvasszuk meg a csokoládét és a kókuszolajat gőz felett. Én személy szerint sokkal jobban kedvelem a kókuszolajat ebben a receptben, mert egyedi színt és ízt ad az étcsokoládénak.
Ha elkészültek a habok, hagyjuk őket kihűlni, majd merítjük őket az olvasztott csokoládéba. Fontos, hogy teljesen belemerítsük, hogy mindenhol bevonja a csokoládé.