HIRDETŐ

Forrás: freepik

Négercsók

A négercsóknak valójában nincs konkrét eredete, mivel számos ország - köztük Olaszország, Spanyolország és Nagy-Britannia - is sajátjaként tartja számon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 2 evőkanál kókuszolaj, vagy vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Ez a lépés nagyon fontos, hogy a habunk ne süljön meg túl gyorsan.

2. Lépés

Verjük kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval. Egy kis trükk, ha nem akaródzik kemény habbá válni, adj hozzá egy kevés citromlevet!

3. Lépés

Mikor már szép kemény, apránként add hozzá a cukrot és a vaníliát. A habnak fényesnek és tartósnak kell lennie.

4. Lépés

Kanalazzunk kis adagokban a sütőpapírra, és süssük kb. 10-15 percig. Tapasztalat szerint a tojáshabnak még kissé ragadnia kell a szájpadlászához a tökéletes sütés érdekében.

5. Lépés

Amíg sülnek a habok, olvasszuk meg a csokoládét és a kókuszolajat gőz felett. Én személy szerint sokkal jobban kedvelem a kókuszolajat ebben a receptben, mert egyedi színt és ízt ad az étcsokoládénak.

6. Lépés

Ha elkészültek a habok, hagyjuk őket kihűlni, majd merítjük őket az olvasztott csokoládéba. Fontos, hogy teljesen belemerítsük, hogy mindenhol bevonja a csokoládé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek