HIRDETŐ

Forrás: Shy Man from Getty Images Signature

Nigiri sushi

A nigiri sushi az egyik legnépszerűbb sushi fajta, és elkészítése mindig örömteli kihívás számomra. Apró, "összeállított" rizsdarabkákról van szó, amelyeket egy szelet friss halfilé borít. Bár az elkészítési folyamat bonyolultnak tűnhet, egy kis türelemmel és odafigyeléssel bárki elsajátíthatja. A legfontosabb a minőségi alapanyagok használata és a helyes eljárás betartása.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 200 g Sushi rizs Hozzáadott
  • 300 ml Vizek Hozzáadott
  • 60 ml Rizsecet Hozzáadott
  • 2 kanalak Cukor Hozzáadott
  • 10 szeletek Friss lazac Hozzáadott
  • 10 szeletek Friss tonhal Hozzáadott
  • szójaszósz Hozzáadott
  • wasabi Hozzáadott
  • Ginger Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük a rizs előkészítésével. Öblítsük le a rizst hideg víz alatt, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz. Ez egy fontos lépés, mivel így eltávolítjuk a felesleges keményítőt, és a rizs megfelelő állagú lesz.

2. Lépés

Tegyük a rizst egy edénybe, adjunk hozzá vizet, és hagyjuk állni 20 percig.

3. Lépés

Ezután főzzük a rizst közepes lángon, amíg a víz felszívódik - ez általában körülbelül 10 percig tart. Ezután csökkentse a hőfokot a minimumra, és hagyja lefedve még 10 percig. Ez idő alatt ne keverje vagy ellenőrizze a rizst.

4. Lépés

Közben készítse el az ecetes keveréket. Forraljuk fel a rizsecetet, a cukrot és a sót egy kis lábasban, és keverjük addig, amíg a cukor és a só feloldódik. Ezután hagyjuk a keveréket kihűlni.

5. Lépés

Ha a rizs megfőtt, tegyük át egy nagy tálba, és adjuk hozzá az ecetes keveréket. Óvatosan keverjük meg a rizst, hogy a szemek ne törjenek össze.

6. Lépés

Most itt az ideje, hogy felszeleteljük a halat. Ne feledje, hogy a halfiléknek teljesen frissnek kell lenniük. A szeleteknek vékonyaknak és körülbelül 5 centiméter hosszúaknak kell lenniük.

7. Lépés

A rizsből kis tekercseket készítünk, amelyeket az ujjainkkal meghámozunk. A tekercseknek elég tömörnek kell lenniük ahhoz, hogy összetartsanak, de nem annyira, hogy a rizs túl sűrű legyen.

8. Lépés

Helyezzen egy-egy szelet halat mindegyik tekercsre, és óvatosan nyomja meg. Ha szereti a wasabit, egy kis darabot tehet a halszeletek alá.

9. Lépés

Tálalja a Nigiri sushit szójaszósszal, gyömbérrel és wasabival. Élvezze Japán autentikus ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új