HIRDETŐ

Nizzai saláta

A Nizzai saláta Franciaország, pontosabban Nizza városának híres salátája, ami roppant változatos és ízletes. Apait-anyait bele lehet dobni, a végeredmény így mindig egy picit más, de mindig remek. Alapja a friss zöldségeknek és a halnak köszönhetően rendkívül egészséges is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Hozzávalók:

  • 4 Közepes méretű burgonya Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 200 g zöldbab Hozzáadott
  • 4 ks paradicsom Hozzáadott
  • 12 uborka Hozzáadott
  • 1 piros hagyma Hozzáadott
  • 1 kígyóuborka Hozzáadott
  • 1 kaliforniai Paprika Hozzáadott
  • 100 g fekete olívabogyó Hozzáadott
  • 4 ks konzerv tonhal (vagy friss grillázott) Hozzáadott
  • 100 g szardínia (vagy anchovis) Hozzáadott
  • 4 evőkanál friss petrezselyem Hozzáadott
  • 8 ks saláta levelek (római, jégsaláta) Hozzáadott

Dressing:

  • 6 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 3 evőkanál balzsamecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Főzzük meg a burgonyát és a tojást. Utóbbi legyen kemény tojás. A zöldbabot is blansírozzuk meg.

2. Lépés

Készítsük elő a többi zöldséget: a paradicsomot, uborkát, hagymát, kígyóuborkát, kaliforniai paprikát daraboljuk fel, az olívabogyót pedig magozzuk ki.

3. Lépés

A tonhalt csepegtessük le, a szardíniákat (anchovist) szedjük szét.

4. Lépés

A megfőtt és lehűlt burgonyát és tojást is vágjuk fel.

5. Lépés

Egy tálban rétegezzük a salátát: kezdjük a saláta levelekkel, majd jöjjenek a zöldségek, a tonhal, a szardínia, és végül a felszeletelt tojás.

6. Lépés

Készítsük el a dresszinget: az olívaolajat, balzsamecetet, dijoni mustárt keverjük össze, és ízesítsük sóval, borssal.

7. Lépés

Locsoljuk meg a salátát a dresszinggel, majd a friss petrezselyemmel díszítsük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új