HIRDETŐ
Nyers túrótorta
Karamellás sajttorta, amit nem sütünk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
KOSÁR
- 125 g Teljes kiőrlésű keksz
- 60 g állati vaj
KENYÉRKÉSZÍTŐ KRÉM
- 250 g Finom zsírszegény túró
- 200 g Krémsajt
- 125 g tejszín
- 60 g porcukor
KARAMELL RÉTEG
- 65 g kristálycukor
- 35 g vaj
- 50 ml tejszín
- ízlés szerint Só
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
KOSÁR: A kekszet összezúzzuk és finom lisztté keverjük. Megöntjük az olvasztott vajjal, és masszát készítünk, amit beletesszünk a sütőformába. Hűtőbe tesszük.
2. Lépés
TÚRÓKRÉM: Mindent, a tejszín kivételével, összeturmixolunk. A tejszínből habot verünk, amit spatulával belekeverünk a túrós keverékbe. A kész krémet rétegezzük a tortalapra. Hűtőbe tesszük.
3. Lépés
KARAMELL RÉTEG: Egy fazékban keverjük össze a cukrot, amíg teljesen el nem olvad és barna folyadékot nem eredményez. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ezután óvatosan adjuk hozzá a tejszínt és keverjük egy ideig. Adjunk hozzá egy kis sót, keverjük össze.
4. Lépés
Hagyjuk egy kicsit hűlni. Végül a még meleg karamellt ráöntjük a tortára és néhány órára a hűtőbe tesszük.