HIRDETŐ

Forrás: lagomyna from Getty Images

Olasz almás pite

Az eredeti olasz almás pite tökéletes receptje.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 125 g Vaj Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 3 db Tojás Hozzáadott
  • 250 g sima liszt Hozzáadott
  • 1 db sütőpor Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
  • 3 db alma Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
  • Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Nekünk személy szerint olyan sütőnk van otthon, ami gyorsan felmelegszik, ezért mindig előmelegítem, miután a tésztát összekevertem.

2. Lépés

Az alaposan megolvasztott vajat keverjük össze a cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, és mindent alaposan felverünk.

3. Lépés

Keverjük bele a sütőporral és fahéjjal elkevert sima lisztet. Hámozzuk meg és reszeljük bele a citromot. Keverje össze újra jól az egészet.

4. Lépés

Hámozzuk meg és reszeljük le az almát, majd adjuk a tésztához. Tippem: Ha azt szeretné, hogy az alma a pitében puhább legyen, akkor előbb vajban megpárolhatja.

5. Lépés

Öntse a tésztát egy kizsírozott tepsibe, és süsse körülbelül 1 órán át.

6. Lépés

A kész tortát porcukorral megszórjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új