Forrás: lagomyna from Getty Images
Olasz almás pite
Az eredeti olasz almás pite tökéletes receptje.
Hozzávalók
- 125 g Vaj
- 200 g Cukor
- 3 db Tojás
- 250 g sima liszt
- 1 db sütőpor
- 1 db citrom
- 3 db alma
- porcukor
- Fahéj
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Nekünk személy szerint olyan sütőnk van otthon, ami gyorsan felmelegszik, ezért mindig előmelegítem, miután a tésztát összekevertem.
Az alaposan megolvasztott vajat keverjük össze a cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, és mindent alaposan felverünk.
Keverjük bele a sütőporral és fahéjjal elkevert sima lisztet. Hámozzuk meg és reszeljük bele a citromot. Keverje össze újra jól az egészet.
Hámozzuk meg és reszeljük le az almát, majd adjuk a tésztához. Tippem: Ha azt szeretné, hogy az alma a pitében puhább legyen, akkor előbb vajban megpárolhatja.
Öntse a tésztát egy kizsírozott tepsibe, és süsse körülbelül 1 órán át.
A kész tortát porcukorral megszórjuk.