Forrás: dulezidar for iStockPhotos
Olasz brodo (olasz csirkeleves)
Az olasz brodo az egyik abszolút kedvenc levesem. Ez a tápláló és kiadós étel az egész családnak örömet okoz, és egy darab Olaszországot hoz az asztalunkra. Mivel a húslevest több órán át főzzük, teljesen ki tudja fejleszteni mély, gazdag ízvilágát. Ez valóban egy szeretettel és odaadással készült étel.
Hozzávalók
- 1 egész Csirke
- 2 dögevő
- 2 zellerszár
- 1 nagy hagyma
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 Babérlevél
- só és bors
Eljárás
Az olasz brodo recept elkészítéséhez először alaposan mossuk meg a csirkét, és tegyük egy nagy serpenyőbe. Ügyeljünk arra, hogy az edény elég nagy legyen ahhoz, hogy a csirkét teljesen ellepje a víz.
A sárgarépát, a zellert és a hagymát durvára vágjuk, majd a babérlevéllel és egy kis csokor petrezselyemmel együtt a fazékba tesszük. A zöldségeket inkább nagyobb darabokra vágom, mivel a hosszú főzési idő alatt megőrzik szerkezetüket, és jobban kiadják az ízüket.
Töltse meg a serpenyőt hideg vízzel, amíg a csirkét teljesen ellepi. Gyakori hiba, hogy először forró vizet használunk, de a hideg víz elengedhetetlen ahhoz, hogy a húsleves tiszta és ne legyen zavaros.
Lassan forraljuk fel, majd kis lángon pároljuk. Miközben főzzük, rendszeresen habozzuk le a habot, hogy tiszta levest kapjunk.
Főzzük a brodót körülbelül 2,5-3 órán keresztül. Rendszeresen ellenőrizzük, hogy a csirke és a zöldségek elég ízt adtak-e ki. Én mindig a végén sózom meg, amikor már fel tudom mérni a húsleves végső ízét.
Ha a csirkealaplé elkészült, vegyük ki a zöldségeket és a csirkét. Öntse át a levest egy finom szitán, és tálalja. A csirkét és a zöldségeket külön-külön is fogyaszthatja, vagy visszateheti őket a levesbe.