HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Olasz rizsgolyó, azaz arancini

Egy igazi mediterrán finomság ebédre!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 2 ek vaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 100 g sonka Hozzáadott
  • 1 bögre Rizs Hozzáadott
  • 200 ml fehérbor Hozzáadott
  • 2 ks leveskocka Hozzáadott
  • 1 ek Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
  • 100 g parmezán Hozzáadott
  • mozzarella Hozzáadott
  • liszt Hozzáadott
  • tojás Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
  • forró olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat az olajon, hozzáadjuk a hagymát és sonkát majd lepirítjuk őket. Egy bögre rizst öntünk hozzá, és addig kevergetjük míg a rizs felszívja az olajat.

2. Lépés

Fehérborral öntjük fel és hagyjuk elpárologni egy pár perc alatt. Előre elkészített hús levet kanalazzunk hozzá és felforraljuk. Letakarva hagyjuk elkészülni a rizst kb 20-30 perc alatt.

3. Lépés

Egy nagyobb keverő tálba kanalazzuk a rizst és parmezánnal, apróra vágott petrezselyemmel keverjük össze. Hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Lépés

Kis gombócokat formálunk vizes kézzel és a közepére mozzarella golyókat helyezünk. Bepanírozzuk, liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ezután forró olajban kisütjük őket.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új