HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/dPPlMigRZ8zDAKRB_18S/61d4cfc0768b816ab35e53963c4856.jpeg)
Forrás: Canva
Omlós és finom lepcsánka
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg krumpli
- 2 ks vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- bors
- a olaj sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A krumplit meghámozzuk, és reszelőn lereszeljük.
2. Lépés
A vöröshagymát finomra vágjuk, és hozzáadjuk a krumplihoz. A fokhagymát is hozzátesszük, megpároljuk.
3. Lépés
A tojást hozzákeverjük, majd a lisztet és a sót, borsot is hozzáadjuk. Jól összekeverjük.
4. Lépés
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és kiskanállal adagolva beleformázzuk a tócsnit.
5. Lépés
Közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.