HIRDETŐ

Forrás: canva

Orosz céklaleves

A céklaleves az egyik kedvenc levesem, amit rendszeresen készítek otthon, és ami mindig nagy sikert arat vendégeim körében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 Közepes méretű cékla Hozzáadott
  • 2 Közepes méretű sárgarépa Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 5 Csésze Zöldség- vagy húsleves Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál ecet (opcionális) Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
  • tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Dörzsöljük meg a céklákat olajjal, majd tegyük őket egy tűzálló edénybe. Sütjük őket körülbelül 45 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet 90 C fokra nem melegszik. A sütés hozzáad egy mély ízt a leveshez, de ha sietünk, akár főzhetjük is a céklát.

2. Lépés

A céklák sütése közben, vágjuk fel a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát.

3. Lépés

Egy lábasban melegítsünk fel egy evőkanál olajat, adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, és pirítsuk őket addig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ezalatt folyamatosan keverjük őket, hogy ne égjenek oda.

4. Lépés

Amint a céklák elkészültek, hagyjuk őket kihűlni, majd hámozzuk meg őket, és vágjuk őket kis darabokra. Ekkor adjuk hozzá a hagymához és a sárgarépához.

5. Lépés

Öntsünk a lábasba 5 csésze zöldség- vagy húslevest, adjuk hozzá a cukrot, a sót, a borsot és az ecetet. Hagyjuk, hogy a leves felforrjon, majd takarjuk le, és kis lángon főzzük körülbelül 20 percig.

6. Lépés

Szervírozzuk a levest friss petrezselyemmel és tejföllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új