HIRDETŐ

Forrás: canva

Orosz céklaleves

A céklaleves az egyik kedvenc levesem, amit rendszeresen készítek otthon, és ami mindig nagy sikert arat vendégeim körében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 Közepes méretű cékla Hozzáadott
  • 2 Közepes méretű sárgarépa Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 5 Csésze Zöldség- vagy húsleves Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál ecet (opcionális) Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
  • tejföl a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Dörzsöljük meg a céklákat olajjal, majd tegyük őket egy tűzálló edénybe. Sütjük őket körülbelül 45 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet 90 C fokra nem melegszik. A sütés hozzáad egy mély ízt a leveshez, de ha sietünk, akár főzhetjük is a céklát.

2. Lépés

A céklák sütése közben, vágjuk fel a hagymát, a sárgarépát és a fokhagymát.

3. Lépés

Egy lábasban melegítsünk fel egy evőkanál olajat, adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, és pirítsuk őket addig, amíg a hagyma üveges nem lesz. Ezalatt folyamatosan keverjük őket, hogy ne égjenek oda.

4. Lépés

Amint a céklák elkészültek, hagyjuk őket kihűlni, majd hámozzuk meg őket, és vágjuk őket kis darabokra. Ekkor adjuk hozzá a hagymához és a sárgarépához.

5. Lépés

Öntsünk a lábasba 5 csésze zöldség- vagy húslevest, adjuk hozzá a cukrot, a sót, a borsot és az ecetet. Hagyjuk, hogy a leves felforrjon, majd takarjuk le, és kis lángon főzzük körülbelül 20 percig.

6. Lépés

Szervírozzuk a levest friss petrezselyemmel és tejföllel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek