HIRDETŐ

Forrás: Timolina from Canva

Orosz hússaláta Olivier

A hússaláta Olivier az egyik legjellegzetesebb orosz önálló fogás. Nagyszerű választás bármilyen ünnepre, vagy akár csak egy könnyű vacsorára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 400 g csirkemell Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ks közepes méretű burgonya Hozzáadott
  • 4 ks közepes méretű répa Hozzáadott
  • 200 g zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv) Hozzáadott
  • 200 g uborka (savanyított) Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 200 g majonéz Hozzáadott
  • 2 g Hozzáadott
  • 1 g bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemellet, a burgonyát, a répát és a tojásokat külön-külön főzzük meg.

2. Lépés

A zöldborsót felengedjük vízzel, és puhára főzzük.

3. Lépés

Miután a hozzávalók elkészültek, hagyjuk őket kihűlni.

4. Lépés

A csirkemellből, a burgonyából, a répából és a tojásokból kockákat vágunk.

5. Lépés

Hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott hagymát és a savanyú uborkát, majd jól összekeverjük.

6. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a majonézt, és újra összekeverjük.

7. Lépés

A salátát hagyjuk pihenni a hűtőben egy-két órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.

8. Lépés

Tálalás előtt még egyszer átkeverjük, hogy a majonéz jól eloszoljon az összetevők között.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek