HIRDETŐ

Forrás: Timolina from Canva

Orosz hússaláta Olivier

A hússaláta Olivier az egyik legjellegzetesebb orosz önálló fogás. Nagyszerű választás bármilyen ünnepre, vagy akár csak egy könnyű vacsorára is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 400 g csirkemell Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 4 ks közepes méretű burgonya Hozzáadott
  • 4 ks közepes méretű répa Hozzáadott
  • 200 g zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv) Hozzáadott
  • 200 g uborka (savanyított) Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 200 g majonéz Hozzáadott
  • 2 g Hozzáadott
  • 1 g bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemellet, a burgonyát, a répát és a tojásokat külön-külön főzzük meg.

2. Lépés

A zöldborsót felengedjük vízzel, és puhára főzzük.

3. Lépés

Miután a hozzávalók elkészültek, hagyjuk őket kihűlni.

4. Lépés

A csirkemellből, a burgonyából, a répából és a tojásokból kockákat vágunk.

5. Lépés

Hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott hagymát és a savanyú uborkát, majd jól összekeverjük.

6. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a majonézt, és újra összekeverjük.

7. Lépés

A salátát hagyjuk pihenni a hűtőben egy-két órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.

8. Lépés

Tálalás előtt még egyszer átkeverjük, hogy a majonéz jól eloszoljon az összetevők között.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új