Forrás: Timolina from Canva
Orosz hússaláta Olivier
A hússaláta Olivier az egyik legjellegzetesebb orosz önálló fogás. Nagyszerű választás bármilyen ünnepre, vagy akár csak egy könnyű vacsorára is.
Hozzávalók
- 400 g csirkemell
- 4 ks tojás
- 4 ks közepes méretű burgonya
- 4 ks közepes méretű répa
- 200 g zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
- 200 g uborka (savanyított)
- 1 ks hagyma
- 200 g majonéz
- 2 g só
- 1 g bors
Eljárás
A csirkemellet, a burgonyát, a répát és a tojásokat külön-külön főzzük meg.
A zöldborsót felengedjük vízzel, és puhára főzzük.
Miután a hozzávalók elkészültek, hagyjuk őket kihűlni.
A csirkemellből, a burgonyából, a répából és a tojásokból kockákat vágunk.
Hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott hagymát és a savanyú uborkát, majd jól összekeverjük.
Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a majonézt, és újra összekeverjük.
A salátát hagyjuk pihenni a hűtőben egy-két órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt még egyszer átkeverjük, hogy a majonéz jól eloszoljon az összetevők között.