HIRDETŐ

Padlizsánkrém Télire

A padlizsán olyan zöldség, amit sokan nem kedvelnek az erős íze miatt, pedig rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne, és nagyon egészséges. Ezzel a recepttel megpróbálok egy olyan ízletes padlizsánkrémet elkészíteni, amit mindenki szeretni fog, akár télen is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 3 evőkanál olíva olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál tahini (szezámmagkrém) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Mossuk meg a padlizsánt, szurkáljuk meg villával a héját itt-ott, majd szórjuk meg egy kevés olajjal, tégyük sütő papírral bélelt tepsibe, és süssük kb. 45 percig a sütőben, amíg a héja meg nem barnul és a padlizsán belseje meg nem puhul.

2. Lépés

Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni. Mikor már megfogható, vágjuk félbe, és kanalazzuk ki a belsejét. Tegyük egy tálba, és hagyjuk lecsepegni.

3. Lépés

A padlizsánból kinyert húst tegyük robotgépbe, adjuk hozzá a tahinit, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, sót, borsot, és a pirospaprikát - majd pürésítsük krémesre. Ha szükséges, még lehet ízesíteni.

4. Lépés

Tegyük egy szép tálba a krémet, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel.

5. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel vagy zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek