HIRDETŐ

Padlizsánkrém Télire

A padlizsán olyan zöldség, amit sokan nem kedvelnek az erős íze miatt, pedig rengeteg vitamin és ásványi anyag van benne, és nagyon egészséges. Ezzel a recepttel megpróbálok egy olyan ízletes padlizsánkrémet elkészíteni, amit mindenki szeretni fog, akár télen is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 3 evőkanál olíva olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál tahini (szezámmagkrém) Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Mossuk meg a padlizsánt, szurkáljuk meg villával a héját itt-ott, majd szórjuk meg egy kevés olajjal, tégyük sütő papírral bélelt tepsibe, és süssük kb. 45 percig a sütőben, amíg a héja meg nem barnul és a padlizsán belseje meg nem puhul.

2. Lépés

Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni. Mikor már megfogható, vágjuk félbe, és kanalazzuk ki a belsejét. Tegyük egy tálba, és hagyjuk lecsepegni.

3. Lépés

A padlizsánból kinyert húst tegyük robotgépbe, adjuk hozzá a tahinit, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, sót, borsot, és a pirospaprikát - majd pürésítsük krémesre. Ha szükséges, még lehet ízesíteni.

4. Lépés

Tegyük egy szép tálba a krémet, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel.

5. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel vagy zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új