Pagoda karfiol hússal rakva
A pagoda karfiol hússal rakott egy igazán finom, tápláló és egészséges étel, amelyet könnyű elkészíteni. A karfiol íze tökéletesen kiegészíti a húst, míg a sajt ropogósra sütve egy különleges textúrát ad az ételnek.
Hozzávalók
Hús
- 500 g sertéslapocka
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál szójaszósz
Karfiol
- 1 ks karfiol
- 100 ml Tejszín
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szerecsendió
Sütéshez
- 100 g reszelt sajt
- 1 ks tojás
- 50 g zsemlemorzsa
Eljárás
Előkészítés - A húst vágjuk kis kockákra, és fűszerezzük a fokhagymaporral és szójaszósszal. Hagyjuk állni 10 percig.
A karfiolt szedjük rózsákra, és blansírozzuk 5 percig forrásban lévő sós vízben. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
A húskockákat rakjuk egy tűzálló tálba, és tegyük rájuk a karfiolrózsákat. Felüljük meg a tejszínnel, majd szórjuk meg sóval és szerecsendióval.
Egy keverőtálban verjünk össze egy tojást, majd öntsük a húsra és karfiolra. Szórjuk meg reszelt sajttal, majd hintjük meg zsemlemorzsával
Tegyük az egészet előmelegített 180°C-os sütőbe, és süssük aranybarnára 30 perc alatt. Tálaljuk melegen.