Palacsinta alaptészta
A palacsinta alapteszta - az egyszerű, ugyanakkor nagyszerű alap, minden palacsinta tészta számára. Bár önmagában tökéletes, számtalan feltéttel vagy töltelékkel párosítható az egyéni ízlés igényeinek megfelelően. Legyen az édes vagy sós, a lehetőségek végtelenek!
Hozzávalók
- 2 tojás
- 250 g búzaliszt
- fél liter tej
- 1 csipet só
- 2 ek olaj vagy olvasztott vaj
- 1 ek cukor (opcionális)
Eljárás
Keverjük össze a lisztet és a sót egy nagy tálban.
Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejhez, és keverjük össze.
Fokozatosan adjuk a tej-tojás keveréket a liszthez, miközben állandóan keverjük, hogy ne legyen csomós.
Adjon hozzá olajat vagy olvasztott vajat és cukrot, ha édességet szeretne.
A palacsintatésztát hagyjuk állni 20 percig, hogy a liszt jól beszívja a folyadékot.
Forró, olajozott serpenyőben süssük a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára.
A palacsintákat tölthetjük édes vagy sós töltelékkel, de akár csak porcukorral vagy lekvárral is tálalhatjuk.