HIRDETŐ

Palermói csirkemell

A Palermói csirkemell egy könnyű és ízben gazdag étel, melyet a hagyományos olasz konyha ihletett. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ideális lehet a foglalkoztatott hétköznapokra vagy akár egy különleges hétvégi ebédre. A friss paradicsom, fokhagyma és mozzarella k

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 csirkemell Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva Hozzáadott
  • 400 g koktélparadicsom félbevágva Hozzáadott
  • 1 Maroknyi friss bazsalikom Hozzáadott
  • 125 g mozzarella, kockákra vágva Hozzáadott
  • 50 g reszelt parmezán Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a csirkemelleket, szárítsuk le őket, majd sózzuk és borsozzuk meg.

2. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsiusra.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pároljuk, míg illata lesz, kb. 1-2 perc.

4. Lépés

Tegyük a csirkemelleket a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalukat, míg aranybarnák lesznek, kb. 6-7 perc.

5. Lépés

Tegyük a csirkéket egy tűzálló tálcára, majd helyezzük rájuk a paradicsomot és a mozzarellát.

6. Lépés

Szórjuk rá a friss bazsalikomot és a reszelt parmezánt.

7. Lépés

Tegyük a tálcát a sütőbe, és süssük kb. 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és a csirke belső hőmérséklete eléri a 74 Celsius fokot.

8. Lépés

Tálaljuk rögtön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új