Palermói csirkemell
A Palermói csirkemell egy könnyű és ízben gazdag étel, melyet a hagyományos olasz konyha ihletett. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ideális lehet a foglalkoztatott hétköznapokra vagy akár egy különleges hétvégi ebédre. A friss paradicsom, fokhagyma és mozzarella k
Hozzávalók
- 4 csirkemell
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 400 g koktélparadicsom félbevágva
- 1 Maroknyi friss bazsalikom
- 125 g mozzarella, kockákra vágva
- 50 g reszelt parmezán
Eljárás
Mossuk meg a csirkemelleket, szárítsuk le őket, majd sózzuk és borsozzuk meg.
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsiusra.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a fokhagymát, és pároljuk, míg illata lesz, kb. 1-2 perc.
Tegyük a csirkemelleket a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalukat, míg aranybarnák lesznek, kb. 6-7 perc.
Tegyük a csirkéket egy tűzálló tálcára, majd helyezzük rájuk a paradicsomot és a mozzarellát.
Szórjuk rá a friss bazsalikomot és a reszelt parmezánt.
Tegyük a tálcát a sütőbe, és süssük kb. 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és a csirke belső hőmérséklete eléri a 74 Celsius fokot.
Tálaljuk rögtön.