HIRDETŐ
Forrás: Canva
Palócleves - a hagyományos magyar étel
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg marhahús comb
- lapocka
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál liszt
- 2 ks sárgarépa
- 2 ks petrezselyemgyökér
- 1 Fej kisebb káposzta
- 2 ks babérlevél
- só
- bors
- 2 dl tej
- 2 dl tejföl
- Petrezselyem
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A húst kockákra vágjuk, és főzzük puhára forró vízben, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, káposztát, babérlevelet, sót és borsot.
2. Lépés
Amikor a hús puhára főtt, kivesszük a húst és a zöldséget a léből, és a lébe belekeverjük a lisztet és a tejet.
3. Lépés
Addig főzzük, amíg a leves sűrű lesz.
4. Lépés
Visszahelyezzük a húst és a zöldséget a levesbe, és még pár percig főzzük.
5. Lépés
Tálaljuk melegen, és tejföllel, petrezselyemmel és a kedvenc magyar kenyérrel.