HIRDETŐ

Forrás: Canva

Palócleves - a hagyományos magyar étel

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg marhahús comb Hozzáadott
  • lapocka Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 Fej kisebb káposzta Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A húst kockákra vágjuk, és főzzük puhára forró vízben, hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, káposztát, babérlevelet, sót és borsot.

2. Lépés

Amikor a hús puhára főtt, kivesszük a húst és a zöldséget a léből, és a lébe belekeverjük a lisztet és a tejet.

3. Lépés

Addig főzzük, amíg a leves sűrű lesz.

4. Lépés

Visszahelyezzük a húst és a zöldséget a levesbe, és még pár percig főzzük.

5. Lépés

Tálaljuk melegen, és tejföllel, petrezselyemmel és a kedvenc magyar kenyérrel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új