Forrás: freepik
Paprikakrém
A paprikakrém egy ízletes, sűrű, fűszeres krém, amelyet friss, zöld és piros paprikából, vöröshagymából és fokhagymából készítenek. Kitűnő választás kenyerek, pirítósok, cracker-ek ízesítésére, és remekül illik húsokhoz valamint sajtokhoz egyaránt.
Hozzávalók
- 1 kg piros és zöld kaliforniai paprika
- 2 Közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsomlé
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál nádcukor
- 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál Paprika
- fél teáskanál fekete bors
Eljárás
Először is, a paprikákat mossuk meg alaposan, vágjuk ki a magjukat és a fehér belső részeket, majd vágjuk őket apró kockákra.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel nagyon finomra.
A serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, főzzük őket, míg meg nem puhulnak.
Adjuk hozzá a paprikát, a sót, a cukrot, a petrezselymet, a paprikát és a fekete borsot. Keverjük össze, majd hagyjuk főni 10-15 percig közepes lángon.
Ezután öntsük hozzá a paradicsomlevet, majd főzzük tovább a keveréket alacsony lángon, amíg a paprika megpuhul és a mártás besűrűsödik, körülbelül 30-40 percig.
Mikor kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Töltsük üvegekbe vagy tálakba, és tároljuk hűtőben.