HIRDETŐ

Forrás: freepik

Paprikakrém

A paprikakrém egy ízletes, sűrű, fűszeres krém, amelyet friss, zöld és piros paprikából, vöröshagymából és fokhagymából készítenek. Kitűnő választás kenyerek, pirítósok, cracker-ek ízesítésére, és remekül illik húsokhoz valamint sajtokhoz egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg piros és zöld kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl paradicsomlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál nádcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • fél teáskanál fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, a paprikákat mossuk meg alaposan, vágjuk ki a magjukat és a fehér belső részeket, majd vágjuk őket apró kockákra.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel nagyon finomra.

3. Lépés

A serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, főzzük őket, míg meg nem puhulnak.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paprikát, a sót, a cukrot, a petrezselymet, a paprikát és a fekete borsot. Keverjük össze, majd hagyjuk főni 10-15 percig közepes lángon.

5. Lépés

Ezután öntsük hozzá a paradicsomlevet, majd főzzük tovább a keveréket alacsony lángon, amíg a paprika megpuhul és a mártás besűrűsödik, körülbelül 30-40 percig.

6. Lépés

Mikor kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Töltsük üvegekbe vagy tálakba, és tároljuk hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új