HIRDETŐ

Forrás: freepik

Paprikakrém

A paprikakrém egy ízletes, sűrű, fűszeres krém, amelyet friss, zöld és piros paprikából, vöröshagymából és fokhagymából készítenek. Kitűnő választás kenyerek, pirítósok, cracker-ek ízesítésére, és remekül illik húsokhoz valamint sajtokhoz egyaránt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg piros és zöld kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 dl paradicsomlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál nádcukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Paprika Hozzáadott
  • fél teáskanál fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, a paprikákat mossuk meg alaposan, vágjuk ki a magjukat és a fehér belső részeket, majd vágjuk őket apró kockákra.

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel nagyon finomra.

3. Lépés

A serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, főzzük őket, míg meg nem puhulnak.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paprikát, a sót, a cukrot, a petrezselymet, a paprikát és a fekete borsot. Keverjük össze, majd hagyjuk főni 10-15 percig közepes lángon.

5. Lépés

Ezután öntsük hozzá a paradicsomlevet, majd főzzük tovább a keveréket alacsony lángon, amíg a paprika megpuhul és a mártás besűrűsödik, körülbelül 30-40 percig.

6. Lépés

Mikor kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Töltsük üvegekbe vagy tálakba, és tároljuk hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek