HIRDETŐ

Forrás: freepik

Paprikás krumpli nokedlivel

A Paprikás krumpli nokedlivel egy igazán hagyományos magyar étel, ami egy finom és gyorsan elkészíthető fogás. A paprika és a krumpli ízei nagyon jól harmonizálnak, a nokedli pedig még tartalmasabbá teszi az ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál édesnemes paprika Hozzáadott
  • 800 g burgonya, meghámozva kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 2 Szál kolbász, felszeletelve Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 500 g nokedli (gyorsfőző) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

110 perc.
1. Lépés

Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat a serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és dinszteljük üvegesre.

2. Lépés

Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá az édesnemes paprikát, majd a hagymás-paprikás keveréket átöntve egy nagyobb lábasba adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát.

3. Lépés

Ízesítsük sóval, borssal, majoránnával majd öntsük fel 1 liter vízzel és a felkarikázott kolbásszal együtt főzzük puhára, kb 30 perc.

4. Lépés

Közben a nokedlit bő, sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le.

5. Lépés

Tálaláskor a burgonyalevest szervírozzuk tányérokba és kanalazzunk mellé nokedlit.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új