Forrás: freepik
Paprikás krumpli nokedlivel
A Paprikás krumpli nokedlivel egy igazán hagyományos magyar étel, ami egy finom és gyorsan elkészíthető fogás. A paprika és a krumpli ízei nagyon jól harmonizálnak, a nokedli pedig még tartalmasabbá teszi az ételt.
Hozzávalók
- 2 evőkanál növényi olaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál édesnemes paprika
- 800 g burgonya, meghámozva kockákra vágva
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál Majoránna
- 2 Szál kolbász, felszeletelve
- 1 l víz
- 500 g nokedli (gyorsfőző)
Eljárás
Melegítsünk fel 2 evőkanál olajat a serpenyőben, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és dinszteljük üvegesre.
Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá az édesnemes paprikát, majd a hagymás-paprikás keveréket átöntve egy nagyobb lábasba adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát.
Ízesítsük sóval, borssal, majoránnával majd öntsük fel 1 liter vízzel és a felkarikázott kolbásszal együtt főzzük puhára, kb 30 perc.
Közben a nokedlit bő, sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le.
Tálaláskor a burgonyalevest szervírozzuk tányérokba és kanalazzunk mellé nokedlit.