HIRDETŐ
Paradicsomlé télire
Ez a paradicsomlé télire recept egyszerű, természetes és ízletes módon segít megőrizni az érett paradicsomok ízét az egész télre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 10 kg érett paradicsom
- 10 Üveg befőttesüveg
- 3 evőkanál só
HIRDETŐ
Eljárás
4 perc.
1. Lépés
A paradicsomokat távolítsuk el a zöld részét, majd vágjuk negyedekre, és helyezzük egy nagy fazékba.
2. Lépés
Lassú tűzön kezdjük el főzni a paradicsomokat. Kevergessük rendszeresen, hogy ne égjenek oda.
3. Lépés
Amikor a paradicsomok teljesen összeestek, pürésítsük le őket egy turmixgépben vagy botmixerrel.
4. Lépés
Az így kapott pürét szűrjük át, hogy eltávolítsuk a magokat és a bőrt.
5. Lépés
Az átszűrt pürét tegyük vissza a fazékba, és hozzáadunk 2-3 evőkanál sót (ízlés szerint).
6. Lépés
Hagyjuk forrni még körülbelül egy órát, majd forrón töltsük steril befőttesüvegekbe.
7. Lépés
Az üvegeket zárjuk le jól, és hagyjuk teljesen kihűlni.