HIRDETŐ

Paradicsomlé télire

Ez a paradicsomlé télire recept egyszerű, természetes és ízletes módon segít megőrizni az érett paradicsomok ízét az egész télre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 10 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 10 Üveg befőttesüveg Hozzáadott
  • 3 evőkanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

4 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat távolítsuk el a zöld részét, majd vágjuk negyedekre, és helyezzük egy nagy fazékba.

2. Lépés

Lassú tűzön kezdjük el főzni a paradicsomokat. Kevergessük rendszeresen, hogy ne égjenek oda.

3. Lépés

Amikor a paradicsomok teljesen összeestek, pürésítsük le őket egy turmixgépben vagy botmixerrel.

4. Lépés

Az így kapott pürét szűrjük át, hogy eltávolítsuk a magokat és a bőrt.

5. Lépés

Az átszűrt pürét tegyük vissza a fazékba, és hozzáadunk 2-3 evőkanál sót (ízlés szerint).

6. Lépés

Hagyjuk forrni még körülbelül egy órát, majd forrón töltsük steril befőttesüvegekbe.

7. Lépés

Az üvegeket zárjuk le jól, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új