HIRDETŐ

Paradicsomos káposzta

Ahogy a levél szeptemberi szellője becsapja a konyha ablakát, azonnal tudom, hogy eljött az az idő, amikor a fűszeres, édes, paradicsomos káposzta ideje. Emlékszem, hogy nagymamám szeretett így főzni, nekem pedig mindig segítenem kellett a konyhában, még mielőtt a szó szoros értelmében betanultam volna a receptet. Íme hát a favorit őszi receptem, amit mindig nagy szeretettel és odaadással készítek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Fej káposzta Hozzáadott
  • 2 nagy paradicsom Hozzáadott
  • 1 vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze fehérbor (opcionális) Hozzáadott
  • Só, bors paprika Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • 1 Csomag kolbász Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először mossuk meg a káposztát, és vágjuk vékony csíkokra. Ne feledd, hogy a káposzta mennyisége csökken a főzés során, így nem baj, ha kezdetben úgy tűnik, túl sok. A paradicsomot és a hagymát kockára, a fokhagymát karikára vágjuk.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Fontos, hogy ne égesd meg a zöldségeket, fontos a lassú, enyhe párolás.

3. Lépés

Amikor a hagyma üveges, dobd hozzá a paradicsomot és a paprikát. Addig főzd, míg a paradicsom elkezd szétesni. Ettől lesz majd szaftos a káposzta.

4. Lépés

Adj hozzá a káposztát, borsozd és sózd meg. Amikor a káposzta is megpuhult, öntsd rá a bort és főzd tovább, amíg az alkohol elpárolog. A bor hozzáadása valóban opcionális, de szerintem sokkal mélyebb, gazdagabb ízt ad a káposztának.

5. Lépés

Szolgáld fel akár magában, akár pirított kenyeret tálalva mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek