Forrás: canva
Paradicsomos spagetti
A paradicsomos spagetti igazi olasz klasszikus, amely egyszerűsége ellenére ízében felülmúlhatatlan. Az elkészítése gyors és egyszerű, tökéletes választás hétköznapokra.
Hozzávalók
- 400 g spagetti tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 konzerv darabos paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított oregánó
- só és bors ízlés szerint
- 200 g mozzarella sajt
- Friss bazsalikom a díszítéshez
Eljárás
Főzd meg a spagettit sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Amíg fő a tészta, készítsd el a szószt.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát. Ügyelj arra, hogy ne égjen oda.
Adj hozzá egy konzerv darabos paradicsomot, cukrot, oregánót, bazsalikomot, sót és borsot, majd hagyd pár percig főni, hogy az ízek összeérjenek.
Amikor a tészta kész, szűrd le és add hozzá a kész paradicsomos szószhoz. Keverd össze, hogy a tészta minden szemcséje jól bevonódjon a szósszal.
Add hozzá a felkockázott mozzarellát és keverd össze, majd tálald friss bazsalikommal megszórva.