HIRDETŐ

Forrás: canva

Paradicsomos spagetti

A paradicsomos spagetti igazi olasz klasszikus, amely egyszerűsége ellenére ízében felülmúlhatatlan. Az elkészítése gyors és egyszerű, tökéletes választás hétköznapokra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g spagetti tészta Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 konzerv darabos paradicsom Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 g mozzarella sajt Hozzáadott
  • Friss bazsalikom a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Főzd meg a spagettit sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Amíg fő a tészta, készítsd el a szószt.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát. Ügyelj arra, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Adj hozzá egy konzerv darabos paradicsomot, cukrot, oregánót, bazsalikomot, sót és borsot, majd hagyd pár percig főni, hogy az ízek összeérjenek.

4. Lépés

Amikor a tészta kész, szűrd le és add hozzá a kész paradicsomos szószhoz. Keverd össze, hogy a tészta minden szemcséje jól bevonódjon a szósszal.

5. Lépés

Add hozzá a felkockázott mozzarellát és keverd össze, majd tálald friss bazsalikommal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új