Forrás: Canva
Pardicsomos bulgur
A Pardicsomos bulgur elsősorban azoknak az ételkedvelőknek ajánlott, akik szeretik a könnyű és egészséges fogásokat. A bulgur, mint gabonaféle, magas rosttartalmának köszönhetően jótékony hatással van az emésztésre, és hosszan tartó telítettséget nyújt.
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 g bulgur
- 400 g konzerv paradicsom (vagy friss, hámozott és feldarabolt)
- 500 ml zöldség alaplé
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
- Friss zöldségek díszítéshez (pl. uborka, paradicsom paprika)
Eljárás
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Tegyük hozzá a bulgurt a serpenyőbe, és keverjük át az olajos hagymával.
Öntsük hozzá a feldarabolt paradicsomot (vagy a konzerv paradicsomot), és öntsük fel a zöldség alaplével. Ekkor adjuk hozzá a sót és a borsot majd keverjük át.
Hagyjuk főni a bulgurt alacsony hőfokon, amíg az összes folyadékot fel nem szívja (kb. 20 perc).
Amikor elkészült, szórjuk meg friss, apróra vágott bazsalikommal.
Tálaláskor díszítsük friss zöldségekkel a tetejét.