HIRDETŐ

Forrás: Canva

Pardicsomos bulgur

A Pardicsomos bulgur elsősorban azoknak az ételkedvelőknek ajánlott, akik szeretik a könnyű és egészséges fogásokat. A bulgur, mint gabonaféle, magas rosttartalmának köszönhetően jótékony hatással van az emésztésre, és hosszan tartó telítettséget nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g bulgur Hozzáadott
  • 400 g konzerv paradicsom (vagy friss, hámozott és feldarabolt) Hozzáadott
  • 500 ml zöldség alaplé Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Friss zöldségek díszítéshez (pl. uborka, paradicsom paprika) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk, amíg a hagyma üveges nem lesz.

2. Lépés

Tegyük hozzá a bulgurt a serpenyőbe, és keverjük át az olajos hagymával.

3. Lépés

Öntsük hozzá a feldarabolt paradicsomot (vagy a konzerv paradicsomot), és öntsük fel a zöldség alaplével. Ekkor adjuk hozzá a sót és a borsot majd keverjük át.

4. Lépés

Hagyjuk főni a bulgurt alacsony hőfokon, amíg az összes folyadékot fel nem szívja (kb. 20 perc).

5. Lépés

Amikor elkészült, szórjuk meg friss, apróra vágott bazsalikommal.

6. Lépés

Tálaláskor díszítsük friss zöldségekkel a tetejét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek