Forrás: Pixabay: Hans
Párolt Déli tőkegomba zöldségekkel
Sok szeretettel készítettem ezt a receptet, remélhetőleg minél többen fogjátok kipróbálni és ugyanolyan örömmel fogjátok majd fogyasztani, mint én. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
- 500 g Délitőkegomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Közepes méretű hagyma
- 100 ml fehérbor
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- Kis csokor petrezselyem
Eljárás
A Délitőkegomba elkészítése előtt gondosan mosd meg a gombákat. Ajánlatom, ne áztasd őket, mert akkor sok vizet szívnak fel és az elkészítés során fölösleges nedvességet engednek.
Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. A gombákat is vágd apró darabokra. A méret itt fontos, próbáld meg azonos méretűre vágni őket, hogy egyenletesen főjenek.
Melegítsd fel a serpenyőt, majd adj hozzá olívaolajat és vajat. Amikor a vaj elolvadt, add hozzá a hagymát és fokhagymát. Párold őket, míg a hagyma üveges nem lesz, de aztán ne hagyd, hogy barnuljon.
Ekkor jöhet a gomba. Párold őket a hagymával, fokhagymával kb. 5 percig, majd sózd, borsozd őket. Ezzel a módszerrel előhozhatod belőlük az igazi ízüket.
Add hozzá a fehérbort, és főzd tovább a gombát, míg a bor el nem párolog. Ügyelj arra, hogy ne maradjon sok folyadék a serpenyőben.
A végén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Tálalás előtt hagyd állni 5 percig.