HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Párolt Déli tőkegomba zöldségekkel

Sok szeretettel készítettem ezt a receptet, remélhetőleg minél többen fogjátok kipróbálni és ugyanolyan örömmel fogjátok majd fogyasztani, mint én. Jó étvágyat hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Délitőkegomba Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes méretű hagyma Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • Kis csokor petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A Délitőkegomba elkészítése előtt gondosan mosd meg a gombákat. Ajánlatom, ne áztasd őket, mert akkor sok vizet szívnak fel és az elkészítés során fölösleges nedvességet engednek.

2. Lépés

Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. A gombákat is vágd apró darabokra. A méret itt fontos, próbáld meg azonos méretűre vágni őket, hogy egyenletesen főjenek.

3. Lépés

Melegítsd fel a serpenyőt, majd adj hozzá olívaolajat és vajat. Amikor a vaj elolvadt, add hozzá a hagymát és fokhagymát. Párold őket, míg a hagyma üveges nem lesz, de aztán ne hagyd, hogy barnuljon.

4. Lépés

Ekkor jöhet a gomba. Párold őket a hagymával, fokhagymával kb. 5 percig, majd sózd, borsozd őket. Ezzel a módszerrel előhozhatod belőlük az igazi ízüket.

5. Lépés

Add hozzá a fehérbort, és főzd tovább a gombát, míg a bor el nem párolog. Ügyelj arra, hogy ne maradjon sok folyadék a serpenyőben.

6. Lépés

A végén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Tálalás előtt hagyd állni 5 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új