HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Párolt Déli tőkegomba zöldségekkel

Sok szeretettel készítettem ezt a receptet, remélhetőleg minél többen fogjátok kipróbálni és ugyanolyan örömmel fogjátok majd fogyasztani, mint én. Jó étvágyat hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Délitőkegomba Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Közepes méretű hagyma Hozzáadott
  • 100 ml fehérbor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • Kis csokor petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A Délitőkegomba elkészítése előtt gondosan mosd meg a gombákat. Ajánlatom, ne áztasd őket, mert akkor sok vizet szívnak fel és az elkészítés során fölösleges nedvességet engednek.

2. Lépés

Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát. A gombákat is vágd apró darabokra. A méret itt fontos, próbáld meg azonos méretűre vágni őket, hogy egyenletesen főjenek.

3. Lépés

Melegítsd fel a serpenyőt, majd adj hozzá olívaolajat és vajat. Amikor a vaj elolvadt, add hozzá a hagymát és fokhagymát. Párold őket, míg a hagyma üveges nem lesz, de aztán ne hagyd, hogy barnuljon.

4. Lépés

Ekkor jöhet a gomba. Párold őket a hagymával, fokhagymával kb. 5 percig, majd sózd, borsozd őket. Ezzel a módszerrel előhozhatod belőlük az igazi ízüket.

5. Lépés

Add hozzá a fehérbort, és főzd tovább a gombát, míg a bor el nem párolog. Ügyelj arra, hogy ne maradjon sok folyadék a serpenyőben.

6. Lépés

A végén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Tálalás előtt hagyd állni 5 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek