HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Párolt lilakáposzta

Mindenképpen próbáld ki ezt a receptet, garantálom, hogy nem fogsz csalódni! Ez a klasszikus magyar recept csodálatos kísérője lehet a húsból készült ételeknek, a lilakáposzta pedig igazi vitaminbomba a hideg téli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű lilakáposzta Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 evőkanál almaecet Hozzáadott
  • 14 teáskanál Szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lilakáposztát alaposan mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Ügyeljünk arra, hogy a káposzta szeletek ne legyenek túl vastagok, mert így gyorsabban és egyenletesebben párolódnak.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dobjuk rá a finomra aprított vöröshagymát. Pároljuk, míg üveges nem lesz.

3. Lépés

Adagoljuk hozzá a káposztát, és kevergessük folyamatosan. Ez fontos, mert így kerülhetjük el, hogy a káposzta megégjen.

4. Lépés

Szórjuk meg sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, majd adjunk hozzá almaecetet és szegfűszeget is. A fűszerezés fontos része a receptnek, ne spóroljunk vele!

5. Lépés

Alacsony lángon főzzük tovább, míg a káposzta megpuhul de még kissé roppanós marad. Ez körülbelül 20-30 percig tart.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek