Forrás: Pixabay: RitaE
Párolt lilakáposzta
Mindenképpen próbáld ki ezt a receptet, garantálom, hogy nem fogsz csalódni! Ez a klasszikus magyar recept csodálatos kísérője lehet a húsból készült ételeknek, a lilakáposzta pedig igazi vitaminbomba a hideg téli napokon.
Hozzávalók
- 1 Közepes méretű lilakáposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1⁄2 teáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál almaecet
- 1⁄4 teáskanál Szegfűszeg
Eljárás
A lilakáposztát alaposan mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Ügyeljünk arra, hogy a káposzta szeletek ne legyenek túl vastagok, mert így gyorsabban és egyenletesebben párolódnak.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dobjuk rá a finomra aprított vöröshagymát. Pároljuk, míg üveges nem lesz.
Adagoljuk hozzá a káposztát, és kevergessük folyamatosan. Ez fontos, mert így kerülhetjük el, hogy a káposzta megégjen.
Szórjuk meg sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, majd adjunk hozzá almaecetet és szegfűszeget is. A fűszerezés fontos része a receptnek, ne spóroljunk vele!
Alacsony lángon főzzük tovább, míg a káposzta megpuhul de még kissé roppanós marad. Ez körülbelül 20-30 percig tart.