HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Párolt lilakáposzta

Mindenképpen próbáld ki ezt a receptet, garantálom, hogy nem fogsz csalódni! Ez a klasszikus magyar recept csodálatos kísérője lehet a húsból készült ételeknek, a lilakáposzta pedig igazi vitaminbomba a hideg téli napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes méretű lilakáposzta Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • 2 evőkanál almaecet Hozzáadott
  • 14 teáskanál Szegfűszeg Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lilakáposztát alaposan mossuk meg és vágjuk vékony szeletekre. Ügyeljünk arra, hogy a káposzta szeletek ne legyenek túl vastagok, mert így gyorsabban és egyenletesebben párolódnak.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és dobjuk rá a finomra aprított vöröshagymát. Pároljuk, míg üveges nem lesz.

3. Lépés

Adagoljuk hozzá a káposztát, és kevergessük folyamatosan. Ez fontos, mert így kerülhetjük el, hogy a káposzta megégjen.

4. Lépés

Szórjuk meg sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, majd adjunk hozzá almaecetet és szegfűszeget is. A fűszerezés fontos része a receptnek, ne spóroljunk vele!

5. Lépés

Alacsony lángon főzzük tovább, míg a káposzta megpuhul de még kissé roppanós marad. Ez körülbelül 20-30 percig tart.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új