HIRDETŐ

Pavlova torta

A Pavlova torta az új-zélandi és az ausztrál konyha egyik legnépszerűbb édessége, amelynek központjában a habosított tojásfehérje áll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tojáshabhoz:

  • 4 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 250 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanálnyi ecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő Hozzáadott

Töltelékhez:

  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 200 g bogyós gyümölcs (pl. eper, málna ribizli) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét pedig egy nagy tálba tesszük. Verjük habbá, amíg sűrű és fényes nem lesz. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, mindig egy kanálnyi adagot. Aztán adjuk hozzá az ecetet, a vaníliakivonatot és a kukoricakeményítőt.

2. Lépés

A habot kanállal egy sütőpapírral kibélelt tepsire tegyük, úgy hogy a közepén mélyedést hagyunk.

3. Lépés

Előmelegített sütőben, 100-120°C-on süssük 1,5 órán keresztül. Utána hagyjuk kihűlni a sütőben.

4. Lépés

A töltelékhez verjük fel a tejszínt a porcukorral, majd a kihűlt Pavlova tészta közepébe kanalazzuk a tejszínhabot, és a tetejére szórjuk a bogyós gyümölcsöket. Azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új