HIRDETŐ

Pavlova torta

A Pavlova torta az új-zélandi és az ausztrál konyha egyik legnépszerűbb édessége, amelynek központjában a habosított tojásfehérje áll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tojáshabhoz:

  • 4 ks tojásfehérje Hozzáadott
  • 250 g kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanálnyi ecet Hozzáadott
  • 1 teáskanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő Hozzáadott

Töltelékhez:

  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 1 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 200 g bogyós gyümölcs (pl. eper, málna ribizli) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét pedig egy nagy tálba tesszük. Verjük habbá, amíg sűrű és fényes nem lesz. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, mindig egy kanálnyi adagot. Aztán adjuk hozzá az ecetet, a vaníliakivonatot és a kukoricakeményítőt.

2. Lépés

A habot kanállal egy sütőpapírral kibélelt tepsire tegyük, úgy hogy a közepén mélyedést hagyunk.

3. Lépés

Előmelegített sütőben, 100-120°C-on süssük 1,5 órán keresztül. Utána hagyjuk kihűlni a sütőben.

4. Lépés

A töltelékhez verjük fel a tejszínt a porcukorral, majd a kihűlt Pavlova tészta közepébe kanalazzuk a tejszínhabot, és a tetejére szórjuk a bogyós gyümölcsöket. Azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek