HIRDETŐ

Pecsenye

A pecsenye egy finom, laktató és egész évben készíthető étel, amely különleges alkalmakra, összejövetelekre vagy akár egy átlagos hétvégi ebédre is tökéletes választás. A hozzávalók egyszerűek és könnyen beszerezhetőek, a végeredmény pedig mindig ízletes és látványos, fűszeres szaftjával és omlós húsával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab sertéstarja Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 darab sárgarépa Hozzáadott
  • 2 darab petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 darab zeller Hozzáadott
  • 2 Szál babérlevél Hozzáadott
  • 2 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 3 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

2. Lépés

A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert meghámozzuk, és karikákra vágjuk.

3. Lépés

A köménymagot mozsárban összetörjük.

4. Lépés

A tarját megmossuk, lecsepegtetjük, bedörzsöljük a sóval, borssal, a zúzott köménymaggal és majorannával.

5. Lépés

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az étolajat, majd a húst mindkét oldalán megpirítjuk.

6. Lépés

A serpenyő oldaláról kiszedjük a húst, és a helyére tesszük a hagymát, zöldségeket, babérlevelet, majd addig pirítjuk őket, amíg a hagyma üveges lesz.

7. Lépés

A húst visszatesszük a serpenyőbe a zöldségekre, hozzáadjuk a fokhagymát, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi.

8. Lépés

Fedő alatt, lassú tűzön 2,5-3 órát pároljuk, közben néha megkeverjük, szükség esetén vizet adunk hozzá.

9. Lépés

Amikor a hús omlósra főtt, a szaftot leszűrjük, a húst felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek