HIRDETŐ

Pecsenye

A pecsenye egy finom, laktató és egész évben készíthető étel, amely különleges alkalmakra, összejövetelekre vagy akár egy átlagos hétvégi ebédre is tökéletes választás. A hozzávalók egyszerűek és könnyen beszerezhetőek, a végeredmény pedig mindig ízletes és látványos, fűszeres szaftjával és omlós húsával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 darab sertéstarja Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 darab sárgarépa Hozzáadott
  • 2 darab petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 darab zeller Hozzáadott
  • 2 Szál babérlevél Hozzáadott
  • 2 teáskanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 3 evőkanál étolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

2. Lépés

A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a zellert meghámozzuk, és karikákra vágjuk.

3. Lépés

A köménymagot mozsárban összetörjük.

4. Lépés

A tarját megmossuk, lecsepegtetjük, bedörzsöljük a sóval, borssal, a zúzott köménymaggal és majorannával.

5. Lépés

Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az étolajat, majd a húst mindkét oldalán megpirítjuk.

6. Lépés

A serpenyő oldaláról kiszedjük a húst, és a helyére tesszük a hagymát, zöldségeket, babérlevelet, majd addig pirítjuk őket, amíg a hagyma üveges lesz.

7. Lépés

A húst visszatesszük a serpenyőbe a zöldségekre, hozzáadjuk a fokhagymát, és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi.

8. Lépés

Fedő alatt, lassú tűzön 2,5-3 órát pároljuk, közben néha megkeverjük, szükség esetén vizet adunk hozzá.

9. Lépés

Amikor a hús omlósra főtt, a szaftot leszűrjük, a húst felszeleteljük, és a zöldségekkel együtt tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új