HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Pehelykönnyű habos túrós pite
Túrós desszert, egy kis extrán könnyű túrós krémmel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
tészta
- 50 dkg liszt
- 200 g vaj
- 100 g cukor
- 1 ks tojássárgája
- 1⁄2 ks citrom héj
- szódabikarbóna
- 1⁄4 Csomag vaníliás cukor
- só víz
töltelék
- 1 ks tojásfehérje
- 2 ks tojássárgája
- 125 g cukor
- 300 g tehéntúró
- 1⁄2 ks citrom héj
- búzadara
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
A tészta hozzávalóiból 1 pohár vízzel gyúrható tésztát dolgozunk össze. Két cipót formálunk belőle, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
2. Lépés
Az egyik lapot beletesszük a tepsibe és megkenjük a következő töltelékkel: a megmaradt tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük 2 tojás sárgáját.
3. Lépés
Az egészet elkeverjük a cukorral, a citrom reszelt héjával és az áttört tehéntúróval.
4. Lépés
A tölteléket az alsó lapra kenjük, meghintjük búzadarával (grízzel), és a másik lapot ráhelyezve megszurkáljuk, majd a sütőbe téve szép sárgára sütjük.
5. Lépés
Forrón vaníliás cukrot szitálunk rá, és ha teljesen kihűlt, felvágjuk.