HIRDETŐ

Forrás: kivoart from Getty Images

Penne pomodoro tészta

Ízletes pasta alla penne pomodoro paradicsomszósszal receptje.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Penne tészta Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 4 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Kanál Chilipehely (nem kötelező) Hozzáadott
  • 1 db Egy nagy lap közepes méretű paradicsom Hozzáadott
  • 1 hrst Friss bazsalikom Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Parmezán sajt a reszeléshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forraljunk vizet egy lábasban, sózzuk meg, és adjuk hozzá a tésztát. Főzzük őket a csomagolás utasításai szerint al dente-re. Ügyeljünk arra, hogy a tészta kissé kemény legyen - a szószban tovább fog főni.

2. Lépés

Közben melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a chilipelyhet. Én a könnyed fűszeres kaland kedvéért adom hozzá, de ha nem rajong a csípős ízekért, elhagyhatja őket.

3. Lépés

Amint a fokhagyma aranyszínűvé válik, adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, és pirítsuk puhára. Mindent sóval és borssal fűszerezünk. Hagyjuk a keveréket alacsony lángon kb. 15 percig párolódni.

4. Lépés

Szűrje le a kész tésztát (de hagyjon egy kis vizet a mártás későbbi hígításához), és tegye a serpenyőbe a paradicsommal együtt. Néha adok hozzá egy evőkanálnyi tésztavizet, hogy a szósz jobban bevonja a tésztát.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a friss bazsalikomot, és keverjük össze.

6. Lépés

A Penne Pomodoro tésztát egyenesen a serpenyőből tálalom, frissen reszelt parmezánnal megszórva és további bazsalikomlevelekkel díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új