Forrás: kivoart from Getty Images
Penne pomodoro tészta
Ízletes pasta alla penne pomodoro paradicsomszósszal receptje.
Hozzávalók
- 400 g Penne tészta
- 2 Kanálok Olívaolaj
- 4 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Kanál Chilipehely (nem kötelező)
- 1 db Egy nagy lap közepes méretű paradicsom
- 1 hrst Friss bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
- Parmezán sajt a reszeléshez
Eljárás
Forraljunk vizet egy lábasban, sózzuk meg, és adjuk hozzá a tésztát. Főzzük őket a csomagolás utasításai szerint al dente-re. Ügyeljünk arra, hogy a tészta kissé kemény legyen - a szószban tovább fog főni.
Közben melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a chilipelyhet. Én a könnyed fűszeres kaland kedvéért adom hozzá, de ha nem rajong a csípős ízekért, elhagyhatja őket.
Amint a fokhagyma aranyszínűvé válik, adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, és pirítsuk puhára. Mindent sóval és borssal fűszerezünk. Hagyjuk a keveréket alacsony lángon kb. 15 percig párolódni.
Szűrje le a kész tésztát (de hagyjon egy kis vizet a mártás későbbi hígításához), és tegye a serpenyőbe a paradicsommal együtt. Néha adok hozzá egy evőkanálnyi tésztavizet, hogy a szósz jobban bevonja a tésztát.
Végül adjuk hozzá a friss bazsalikomot, és keverjük össze.
A Penne Pomodoro tésztát egyenesen a serpenyőből tálalom, frissen reszelt parmezánnal megszórva és további bazsalikomlevelekkel díszítve.