HIRDETŐ
Forrás: FB: Receptneked.hu - Mutasd mit főztél!
Petrezselymes Tócsni
A petrezselymes tócsni a hagyományos tócsni fűszerezett, ízletes variációja. A petrezselyem frissességet és aromát ad az ételnek, amely tökéletesen kiegészíti a burgonya ropogós textúráját.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g burgonya
- 1 node Petrezselyem
- 2 ks tojás
- 4 ek liszt
- 1⁄2 teáskanál só
- 2 ek olaj
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A burgonyát és a petrezselymet jól mossuk meg.
2. Lépés
A burgonyát durvára reszeljük, a petrezselymet pedig finomra aprítjuk.
3. Lépés
Egy tálban keverjük össze a reszelt burgonyát, az aprított petrezselymet, a tojást, a lisztet és a sót.
4. Lépés
Formázzunk a masszából kis lepényeket és süssük meg őket forró olajban mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek.
5. Lépés
Tálaljuk friss zöldséggel és tejföllel.