Pikáns Paradicsomszósz házilag
Ebben a receptben megtalálhatod, hogyan készíthetsz házilag paradicsomszószt. Az elkészült szósszal bármilyen tésztafélét tehetünk még ízletesebbé vagy használhatunk pizzalaphoz, lasagnéhoz.
Hozzávalók
- 10 ks közepes méretű paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- Egy csokor friss bazsalikom
Eljárás
A paradicsomokat kereszt alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percre.
A forró vízből szűrő segítségével kiemeljük, aztán hideg vízben lehűtjük őket. Ezután könnyedén le tudjuk húzni a héjukat.
A meghámozott paradicsomokat kockákra vágjuk, a magjaikat eltávolítjuk.
Az olívaolajon megfuttatjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
Hozzáadjuk a cukrot, sót és a borsot, majd kis lángon főzzük 1 órán át.
A főzési idő végén hozzáadjuk a bazsalikomot, majd botmixerrel pürésítjük.
A kész szószt használhatjuk azonnal, vagy steril üvegekbe töltve hűtőben 1 hétig eltarthatjuk.