HIRDETŐ

Pikáns Paradicsomszósz házilag

Ebben a receptben megtalálhatod, hogyan készíthetsz házilag paradicsomszószt. Az elkészült szósszal bármilyen tésztafélét tehetünk még ízletesebbé vagy használhatunk pizzalaphoz, lasagnéhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 10 ks közepes méretű paradicsom Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • Egy csokor friss bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A paradicsomokat kereszt alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percre.

2. Lépés

A forró vízből szűrő segítségével kiemeljük, aztán hideg vízben lehűtjük őket. Ezután könnyedén le tudjuk húzni a héjukat.

3. Lépés

A meghámozott paradicsomokat kockákra vágjuk, a magjaikat eltávolítjuk.

4. Lépés

Az olívaolajon megfuttatjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot.

5. Lépés

Hozzáadjuk a cukrot, sót és a borsot, majd kis lángon főzzük 1 órán át.

6. Lépés

A főzési idő végén hozzáadjuk a bazsalikomot, majd botmixerrel pürésítjük.

7. Lépés

A kész szószt használhatjuk azonnal, vagy steril üvegekbe töltve hűtőben 1 hétig eltarthatjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új