Forrás: canva
Pillecukor
A pillecukor nagyon jó és egyszerű desszert, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon, ha van egy kis szabadidőd és kedved. Jó szórakozást kívánok a pillecukor készítéséhez!
Hozzávalók
- 100 ml víz
- 500 g cukor
- 1 Csomag Zselatin
- 3 evőkanál szirup
- ételfesték igény szerint
- porcukor a felhasználáshoz
Eljárás
Először is, vegyél elő egy közepes méretű fazekat. Fedd le alufóliával, hogy a cukor ne égjen oda. Ez kitűnő trükk ahhoz, hogy a készítési folyamat során időt spórolj.
Ezután, keverd össze a vizet és a cukrot a fazekadban, és tedd a tűzre. Főzd közepesen magas hőfokon, kevergesd folyamatosan, hogy a cukor ne égjen oda.
Amikor a cukor teljesen feloldódott a vízben, add hozzá a zselatint, a szirupot és az ételfestéket. A szirupot jó minőségűnek, cukormentesnek válaszd, a cukorka végén a minőség olyan nagyon észrevehető lesz.
Főzd a cukormasszát közepes hőfokon nagyjából fél órán keresztül, vagy amíg a massza sűrű és ragadós nem lesz.
Ha ez megvan, akkor vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Fontos, hogy ne nyúlj hozzá, amíg teljesen ki nem hűlt. Ez időigényes rész, de türelmesnek kell lenni, mert az elkészült cukorka a várakozás minden percét megéri!
Amikor teljesen kihűlt, ha szeretnéd, alakítsd kis golyókká a masszát, és forgasd meg a porcukorban. Így lesz igazi \pillecukor\ kinézetük.
Végül csomagold be őket cukorzsákba, és hagyd szobahőmérsékleten érlelődni legalább 1 napig. Érdemes ezt betartani, mert ezáltal sokkal finomabb és egyenletesebb lesz a végeredmény.