HIRDETŐ

Forrás: canva

Pillecukor

A pillecukor nagyon jó és egyszerű desszert, amelyet könnyen elkészíthetsz otthon, ha van egy kis szabadidőd és kedved. Jó szórakozást kívánok a pillecukor készítéséhez!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 100 ml víz Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag Zselatin Hozzáadott
  • 3 evőkanál szirup Hozzáadott
  • ételfesték igény szerint Hozzáadott
  • porcukor a felhasználáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is, vegyél elő egy közepes méretű fazekat. Fedd le alufóliával, hogy a cukor ne égjen oda. Ez kitűnő trükk ahhoz, hogy a készítési folyamat során időt spórolj.

2. Lépés

Ezután, keverd össze a vizet és a cukrot a fazekadban, és tedd a tűzre. Főzd közepesen magas hőfokon, kevergesd folyamatosan, hogy a cukor ne égjen oda.

3. Lépés

Amikor a cukor teljesen feloldódott a vízben, add hozzá a zselatint, a szirupot és az ételfestéket. A szirupot jó minőségűnek, cukormentesnek válaszd, a cukorka végén a minőség olyan nagyon észrevehető lesz.

4. Lépés

Főzd a cukormasszát közepes hőfokon nagyjából fél órán keresztül, vagy amíg a massza sűrű és ragadós nem lesz.

5. Lépés

Ha ez megvan, akkor vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Fontos, hogy ne nyúlj hozzá, amíg teljesen ki nem hűlt. Ez időigényes rész, de türelmesnek kell lenni, mert az elkészült cukorka a várakozás minden percét megéri!

6. Lépés

Amikor teljesen kihűlt, ha szeretnéd, alakítsd kis golyókká a masszát, és forgasd meg a porcukorban. Így lesz igazi \pillecukor\ kinézetük.

7. Lépés

Végül csomagold be őket cukorzsákba, és hagyd szobahőmérsékleten érlelődni legalább 1 napig. Érdemes ezt betartani, mert ezáltal sokkal finomabb és egyenletesebb lesz a végeredmény.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új