HIRDETŐ

Forrás: canva

Pillekönnyű aranygaluska

A pillekönnyű aranygaluska egy népszerű magyar édesség, amely apró élesztős tésztagömbökökből készül, amelyeket vajban és vanília édes cukorban forgatnak, majd egymásra rakva sütnek ki. A végeredmény egy omlós és lédús desszert, amit bármely alkalomra elkészíthetsz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag száraz élesztő Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 12 tk Hozzáadott

Cukorköntő

  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott

Tálaláshoz

  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 2 ek porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

1. lépés: Tészta készítése

2. Lépés

2. lépés: Cukorköntő készítése

3. Lépés

3. lépés: A tészta formázása és a cukorköntőbe forgatása

4. Lépés

4. lépés: Sütés 180 °C-on, 30-35 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz

5. Lépés

5. lépés: Tálalás tejföllel és porcukorral megszórva

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új