HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Csülkös pacal fagyasztott pacalból

Ez a finomság a tradicionális magyar konyha egyik meghatározó ételének számít, ami csülökkel és pacallal készül. Nagyon tápláló és különleges élményt nyújt a hús szerelmeseinek. Tartalmas, hosszabb főzést igényel, de megéri a ráfordított időt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 60 dkg pacal Hozzáadott
  • 30 dkg csülök Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 1 Szál répa Hozzáadott
  • 1 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 kk feketebors Hozzáadott
  • csipetnyi majoránna Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A pacalt először is meg kell tisztítani. Ezután hosszabb sávokra vágjuk, majd forró vízben kifőzzük. Ezt többször megismételjük, majd a végén a pacalt hideg vízzel leöblítjük.

2. Lépés

A csülök is hasonló eljáráson esik át, mint a pacal. Tisztítás után azt is kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.

3. Lépés

Férfélbe vágott hagymával, babérlevéllel, fokhagymával, sóval és borssal ízesített vízben a pacalt és a csülököt annyi idő alatt kell főzni, míg megpuhul. Ezt követően a zöldségeket is hozzáadjuk, és további fél órát főzzük.

4. Lépés

Miután minden hozzávaló megpuhult, a zöldségeket és a húsokat kivesszük a levéből, és apró kockákra vágjuk.

5. Lépés

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a zöldségeket üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst, a majoránnát, a bort és a levét, és addig főzzük, míg sűrű, leves állaga nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új