HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Csülkös pacal fagyasztott pacalból

Ez a finomság a tradicionális magyar konyha egyik meghatározó ételének számít, ami csülökkel és pacallal készül. Nagyon tápláló és különleges élményt nyújt a hús szerelmeseinek. Tartalmas, hosszabb főzést igényel, de megéri a ráfordított időt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 60 dkg pacal Hozzáadott
  • 30 dkg csülök Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 babérlevél Hozzáadott
  • 1 Szál répa Hozzáadott
  • 1 Szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 kk feketebors Hozzáadott
  • csipetnyi majoránna Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 dl fehérbor Hozzáadott
  • 3 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A pacalt először is meg kell tisztítani. Ezután hosszabb sávokra vágjuk, majd forró vízben kifőzzük. Ezt többször megismételjük, majd a végén a pacalt hideg vízzel leöblítjük.

2. Lépés

A csülök is hasonló eljáráson esik át, mint a pacal. Tisztítás után azt is kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük.

3. Lépés

Férfélbe vágott hagymával, babérlevéllel, fokhagymával, sóval és borssal ízesített vízben a pacalt és a csülököt annyi idő alatt kell főzni, míg megpuhul. Ezt követően a zöldségeket is hozzáadjuk, és további fél órát főzzük.

4. Lépés

Miután minden hozzávaló megpuhult, a zöldségeket és a húsokat kivesszük a levéből, és apró kockákra vágjuk.

5. Lépés

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a zöldségeket üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a húst, a majoránnát, a bort és a levét, és addig főzzük, míg sűrű, leves állaga nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek