HIRDETŐ

Forrás: freepik

Piros krumpli

A piros krumpli színpompás, ízgazdag fogás, amely tökéletes köret lehet húsok mellé. Az elkészítése gyors és egyszerű, így akár a mindennapokban is gyakran elővehetjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 Közepes méretű krumpli Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Közben hámozzuk meg a krumplikat és vágjuk őket kockákra vagy hosszúkás csíkokra.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze az olivaolajat, a paprikát, a fokhagymaport, a sót, a borsot és a rozmaringot (ha használunk). Adjuk hozzá a krumplikat, és alaposan keverjük össze, hogy minden darabot befedjen a fűszeres olaj.

3. Lépés

Terítsük szét a krumplikat egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy, hogy ne fedjék egymást.

4. Lépés

Süssük őket a sütőben kb. 30-35 percig, vagy amíg aranybarnára pirulnak.

5. Lépés

Tálaljuk forrón a kedvenc húsunk mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek