HIRDETŐ
Forrás: freepik
Piros krumpli
A piros krumpli színpompás, ízgazdag fogás, amely tökéletes köret lehet húsok mellé. Az elkészítése gyors és egyszerű, így akár a mindennapokban is gyakran elővehetjük.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 8 Közepes méretű krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál Paprika
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál rozmaring (opcionális)
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Közben hámozzuk meg a krumplikat és vágjuk őket kockákra vagy hosszúkás csíkokra.
2. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze az olivaolajat, a paprikát, a fokhagymaport, a sót, a borsot és a rozmaringot (ha használunk). Adjuk hozzá a krumplikat, és alaposan keverjük össze, hogy minden darabot befedjen a fűszeres olaj.
3. Lépés
Terítsük szét a krumplikat egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy, hogy ne fedjék egymást.
4. Lépés
Süssük őket a sütőben kb. 30-35 percig, vagy amíg aranybarnára pirulnak.
5. Lépés
Tálaljuk forrón a kedvenc húsunk mellé.