HIRDETŐ

Forrás: freepik

Piros krumpli

A piros krumpli színpompás, ízgazdag fogás, amely tökéletes köret lehet húsok mellé. Az elkészítése gyors és egyszerű, így akár a mindennapokban is gyakran elővehetjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 Közepes méretű krumpli Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Közben hámozzuk meg a krumplikat és vágjuk őket kockákra vagy hosszúkás csíkokra.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze az olivaolajat, a paprikát, a fokhagymaport, a sót, a borsot és a rozmaringot (ha használunk). Adjuk hozzá a krumplikat, és alaposan keverjük össze, hogy minden darabot befedjen a fűszeres olaj.

3. Lépés

Terítsük szét a krumplikat egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy, hogy ne fedjék egymást.

4. Lépés

Süssük őket a sütőben kb. 30-35 percig, vagy amíg aranybarnára pirulnak.

5. Lépés

Tálaljuk forrón a kedvenc húsunk mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új