HIRDETŐ

Forrás: Svetlana_nsk from Getty Images

Pizza tészta hűtőbe

Egy egyszerű pizza recept, amely lehetővé teszi, hogy előző nap elkészítse a tésztát, és hagyja azt a következő napig kelni a hűtőben. Ez adja meg a tésztának egyedi ízét és állagát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 300 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 200 ml víz Hozzáadott
  • 1 g Száraz éleszsztő Hozzáadott
  • 2 g cukor Hozzáadott
  • 5 g Hozzáadott
  • 15 ml olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a vizet, az élesztőt és a cukrot, hagyja állni 15 percig.

2. Lépés

Adja hozzá a lisztet, sót és olívaolajat a keverékhez.

3. Lépés

Keverd össze az összetevőket és gyúrd össze a tésztát. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kis lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet.

4. Lépés

Tegye a kész tésztát egy tálba, takarja le és helyezze a hűtőbe. Hagyja erjedni 24 órán keresztül.

5. Lépés

Második napon vegye ki a tésztát a hűtőből, és hagyja pihenni 2 órát a pizza elkészítése előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új