HIRDETŐ
Forrás: Svetlana_nsk from Getty Images
Pizza tészta hűtőbe
Egy egyszerű pizza recept, amely lehetővé teszi, hogy előző nap elkészítse a tésztát, és hagyja azt a következő napig kelni a hűtőben. Ez adja meg a tésztának egyedi ízét és állagát.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 300 g sima liszt speciális
- 200 ml víz
- 1 g Száraz éleszsztő
- 2 g cukor
- 5 g só
- 15 ml olívaolaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Egy nagy tálban keverje össze a vizet, az élesztőt és a cukrot, hagyja állni 15 percig.
2. Lépés
Adja hozzá a lisztet, sót és olívaolajat a keverékhez.
3. Lépés
Keverd össze az összetevőket és gyúrd össze a tésztát. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kis lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet.
4. Lépés
Tegye a kész tésztát egy tálba, takarja le és helyezze a hűtőbe. Hagyja erjedni 24 órán keresztül.
5. Lépés
Második napon vegye ki a tésztát a hűtőből, és hagyja pihenni 2 órát a pizza elkészítése előtt.