HIRDETŐ

Forrás: kabVisio for Getty Images

Póréhagymaleves darált hússal - Comfort Food

Ezt a póréhagymalevest darált hússal már számtalanszor elkészítettem, mivel a családom egyik nagy kedvence. Csodálatosan ízletes, kiadós és melengető - pont megfelelő a hideg napokon. De az átmeneti időszakban vagy a kissé hűvösebb tavaszi napokon is nagyon finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g póréhagyma Hozzáadott
  • 500 g Vegyes darált hús Hozzáadott
  • 1 közepes méret hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l marhahúsleves Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 1 Tablespoon olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Paprika Hozzáadott
  • Muskátli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A póréhagymaleves darált hússal recept elkészítéséhez kezdjük a darált hússal. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a darált húst. Szeretem, ha a hús szép omlós és barna lesz, ezért mindig elég sokáig sütöm. Ne felejtsük el sóval, borssal és paprikával fűszerezni.

2. Lépés

Amíg a hús barnul, aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát, és adja a húshoz. Ugyanez vonatkozik itt is: ne siessük el a dolgot. A hagymának és a fokhagymának szép aranybarnára kell sülnie, ami még több ízt ad a levesnek.

3. Lépés

Most a póréhagyma következik. Vágjuk vékony karikákra, és mossuk meg alaposan. A póréhagymakarikákat mindig egy tál hideg vízbe teszem, majd kicsit megforgatom őket. Ez kiöblíti a póréhagyma rétegeiben gyakran még rejtőző homokot.

4. Lépés

Adja a póréhagymát a serpenyőben lévő húshoz és hagymához, és párolja együtt, amíg a póréhagyma megpuhul. Itt türelemre van szükség: hagyjuk a póréhagymát nagyon sokáig párolódni, szinte szét kell esnie. Ettől később különösen krémes lesz a leves.

5. Lépés

Most jön az állomány. Öntsük bele a serpenyőbe, és hagyjuk a levest legalább 20 percig főni. Időnként kóstolja meg a levest, és ízesítse szükség szerint. Ne feledje, hogy a húsleves sót is tartalmaz, ezért óvatosan bánjon az extra só hozzáadásával.

6. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejszínt a póréhagymaleveshez a darált hússal. Én mindig a teljes zsírtartalmú változatot használom, mert ez adja a leves krémességét. De természetesen választhatunk alacsonyabb zsírtartalmú változatot is. Forraljuk fel a levest még egyszer rövid ideig, majd ízesítsük még egyszer utoljára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új