Forrás: kabVisio for Getty Images
Póréhagymaleves darált hússal - Comfort Food
Ezt a póréhagymalevest darált hússal már számtalanszor elkészítettem, mivel a családom egyik nagy kedvence. Csodálatosan ízletes, kiadós és melengető - pont megfelelő a hideg napokon. De az átmeneti időszakban vagy a kissé hűvösebb tavaszi napokon is nagyon finom.
Hozzávalók
- 500 g póréhagyma
- 500 g Vegyes darált hús
- 1 közepes méret hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l marhahúsleves
- 200 ml Krém
- 1 Tablespoon olaj
- só
- bors
- Paprika
- Muskátli
Eljárás
A póréhagymaleves darált hússal recept elkészítéséhez kezdjük a darált hússal. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a darált húst. Szeretem, ha a hús szép omlós és barna lesz, ezért mindig elég sokáig sütöm. Ne felejtsük el sóval, borssal és paprikával fűszerezni.
Amíg a hús barnul, aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát, és adja a húshoz. Ugyanez vonatkozik itt is: ne siessük el a dolgot. A hagymának és a fokhagymának szép aranybarnára kell sülnie, ami még több ízt ad a levesnek.
Most a póréhagyma következik. Vágjuk vékony karikákra, és mossuk meg alaposan. A póréhagymakarikákat mindig egy tál hideg vízbe teszem, majd kicsit megforgatom őket. Ez kiöblíti a póréhagyma rétegeiben gyakran még rejtőző homokot.
Adja a póréhagymát a serpenyőben lévő húshoz és hagymához, és párolja együtt, amíg a póréhagyma megpuhul. Itt türelemre van szükség: hagyjuk a póréhagymát nagyon sokáig párolódni, szinte szét kell esnie. Ettől később különösen krémes lesz a leves.
Most jön az állomány. Öntsük bele a serpenyőbe, és hagyjuk a levest legalább 20 percig főni. Időnként kóstolja meg a levest, és ízesítse szükség szerint. Ne feledje, hogy a húsleves sót is tartalmaz, ezért óvatosan bánjon az extra só hozzáadásával.
Végül adjuk hozzá a tejszínt a póréhagymaleveshez a darált hússal. Én mindig a teljes zsírtartalmú változatot használom, mert ez adja a leves krémességét. De természetesen választhatunk alacsonyabb zsírtartalmú változatot is. Forraljuk fel a levest még egyszer rövid ideig, majd ízesítsük még egyszer utoljára.