HIRDETŐ

Forrás: kabVisio for Getty Images

Póréhagymaleves darált hússal - Comfort Food

Ezt a póréhagymalevest darált hússal már számtalanszor elkészítettem, mivel a családom egyik nagy kedvence. Csodálatosan ízletes, kiadós és melengető - pont megfelelő a hideg napokon. De az átmeneti időszakban vagy a kissé hűvösebb tavaszi napokon is nagyon finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g póréhagyma Hozzáadott
  • 500 g Vegyes darált hús Hozzáadott
  • 1 közepes méret hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l marhahúsleves Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 1 Tablespoon olaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Paprika Hozzáadott
  • Muskátli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A póréhagymaleves darált hússal recept elkészítéséhez kezdjük a darált hússal. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, és adjuk hozzá a darált húst. Szeretem, ha a hús szép omlós és barna lesz, ezért mindig elég sokáig sütöm. Ne felejtsük el sóval, borssal és paprikával fűszerezni.

2. Lépés

Amíg a hús barnul, aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát, és adja a húshoz. Ugyanez vonatkozik itt is: ne siessük el a dolgot. A hagymának és a fokhagymának szép aranybarnára kell sülnie, ami még több ízt ad a levesnek.

3. Lépés

Most a póréhagyma következik. Vágjuk vékony karikákra, és mossuk meg alaposan. A póréhagymakarikákat mindig egy tál hideg vízbe teszem, majd kicsit megforgatom őket. Ez kiöblíti a póréhagyma rétegeiben gyakran még rejtőző homokot.

4. Lépés

Adja a póréhagymát a serpenyőben lévő húshoz és hagymához, és párolja együtt, amíg a póréhagyma megpuhul. Itt türelemre van szükség: hagyjuk a póréhagymát nagyon sokáig párolódni, szinte szét kell esnie. Ettől később különösen krémes lesz a leves.

5. Lépés

Most jön az állomány. Öntsük bele a serpenyőbe, és hagyjuk a levest legalább 20 percig főni. Időnként kóstolja meg a levest, és ízesítse szükség szerint. Ne feledje, hogy a húsleves sót is tartalmaz, ezért óvatosan bánjon az extra só hozzáadásával.

6. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejszínt a póréhagymaleveshez a darált hússal. Én mindig a teljes zsírtartalmú változatot használom, mert ez adja a leves krémességét. De természetesen választhatunk alacsonyabb zsírtartalmú változatot is. Forraljuk fel a levest még egyszer rövid ideig, majd ízesítsük még egyszer utoljára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek