HIRDETŐ

Forrás: FB: Receptek sütemények régről

Pöttyös Mézes

A pöttyös mézes egy hagyományos magyar sütemény, amely egyszerű hozzávalókból készül. A sütemény alapja a finom mézes tészta, amelyet szív alakúra szaggatnak, majd egy minőségi mézes lekvárral megtöltik, és fahéjjal ízesítenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta:

  • 250 g porcukor Hozzáadott
  • 3 ek méz Hozzáadott
  • 4 ml tej Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 1 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 60 dkg finomliszt Hozzáadott

Krém:

  • 7 dl tej Hozzáadott
  • 2 csapott ek finomliszt Hozzáadott
  • 2 ek vaníliás cukor Hozzáadott
  • 25 dkg margarin Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 5 ek sárgabaracklekvár Hozzáadott
  • 10 ks csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A liszt kivételével tegye az összes hozzávalót egy lábasba, és melegítse fel.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lisztet.

3. Lépés

Osszuk a tésztát három részre.

4. Lépés

Az egyik részhez adjuk hozzá a kakaóport.

5. Lépés

A két fehér lapot egyforma méretűre sodorjuk ki, és 200 °C-on süssük meg.

6. Lépés

A kakaós tésztából tekerjünk kilenc rudat, és süssük meg őket.

7. Lépés

A pudingot keverjük el a liszttel a tejben, és forraljuk fel. Ezután hagyjuk kihűlni.

8. Lépés

Közben a margarint a porcukorral és a vaníliával habosra verjük, majd a két masszát összekeverjük.

9. Lépés

Az egyik szeletet kenjük meg a baracklekvárral, majd kenjük rá a krém felét.

10. Lépés

Helyezzük rá a kakaós rudakat, és óvatosan nyomkodjuk a krémbe.

11. Lépés

Tegyük rá a krém másik felét.

12. Lépés

A második szeletet is kenjük meg lekvárral, és fordítva tegyük a krém tetejére.

13. Lépés

Öntsük rá az olvasztott csokoládét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új