Forrás: FB: Receptek sütemények régről
Pöttyös Mézes
A pöttyös mézes egy hagyományos magyar sütemény, amely egyszerű hozzávalókból készül. A sütemény alapja a finom mézes tészta, amelyet szív alakúra szaggatnak, majd egy minőségi mézes lekvárral megtöltik, és fahéjjal ízesítenek.
Hozzávalók
Tészta:
- 250 g porcukor
- 3 ek méz
- 4 ml tej
- 2 ks tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 60 dkg finomliszt
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 ek vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 ek sárgabaracklekvár
- 10 ks csokoládé
Eljárás
A liszt kivételével tegye az összes hozzávalót egy lábasba, és melegítse fel.
Ezután adjuk hozzá a lisztet.
Osszuk a tésztát három részre.
Az egyik részhez adjuk hozzá a kakaóport.
A két fehér lapot egyforma méretűre sodorjuk ki, és 200 °C-on süssük meg.
A kakaós tésztából tekerjünk kilenc rudat, és süssük meg őket.
A pudingot keverjük el a liszttel a tejben, és forraljuk fel. Ezután hagyjuk kihűlni.
Közben a margarint a porcukorral és a vaníliával habosra verjük, majd a két masszát összekeverjük.
Az egyik szeletet kenjük meg a baracklekvárral, majd kenjük rá a krém felét.
Helyezzük rá a kakaós rudakat, és óvatosan nyomkodjuk a krémbe.
Tegyük rá a krém másik felét.
A második szeletet is kenjük meg lekvárral, és fordítva tegyük a krém tetejére.
Öntsük rá az olvasztott csokoládét.