Pudinggal és lekvárral töltött kis kalácsok
Fantasztikus édes péksütemény vaníliás pudinggal és lekvárral töltve 🤩 Puha tészta és sok- sok töltelék!!! Ezek a kis kalácsok a kedvencünkhez tartoznak.
Hozzávalók
A tésztához
- 1 kg sima finom búzaliszt
- 200 g kristálycukor
- 200 ml olaj
- 100 ml joghurt
- 450 ml tej
- 11⁄2 tk só
- 42 g friss élesztő
A töltelékhez
- 1 l tej
- 2 Csomag vaníliás puding
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint lekvár enyhén savanykás lekvár a legjobb
Felül
- kevés víz
Eljárás
A megadott hozzávalókból tésztát készítünk, amit 1 órát kelesztünk.
Amíg a tészta kel, főzzük meg szokás szerint a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Ezután lekvárt is készítünk, ami nem fog kifolyni sütés közben. A savanyú lekvár a legalkalmasabb. Én most eperfa és ribizli lekvárt tettem bele.
A megkelt tésztát kb 18-20 egyenlő részre osztjuk, amit csak gyorsan cipókká gyúrunk. Azonnal folytatjuk a munkát.
A cipót vékonyra kinyújtjuk, a közepére tesszük a pudingot, a puding mellé a lekvárt. A tésztát összezárjuk, az oldalát jól megnyomkodjuk és az összefogott oldalával lefelé megfordítjuk.Ovális formát kapunk.
A kalácsokat papírral bélelt tepsire tesszük, és kevés vízzel elkevert tojássárgájával megkenjük. Az után minden süteménybe ollóval 2x bele nyírunk, lehet 3x is ha nagyobb a kalács :-) Végül 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig süssük.
A sütemények elképesztően finomak, a tészta finom, puha és gyönyörűen felkelt. A vaníliás puding és lekvár kombinációja igazán csodálatos! Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki 🙂 Jó étvágyat kívánok!
Sok más receptet találsz a blogomon is cesminazuenal.blogspot.com és a Youtube csatornámon