HIRDETŐ
Pudinggal és lekvárral töltött kis kalácsok

Pudinggal és lekvárral töltött kis kalácsok

Fantasztikus édes péksütemény vaníliás pudinggal és lekvárral töltve 🤩 Puha tészta és sok- sok töltelék!!! Ezek a kis kalácsok a kedvencünkhez tartoznak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9

A tésztához

  • 1 kg sima finom búzaliszt Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 ml olaj Hozzáadott
  • 100 ml joghurt Hozzáadott
  • 450 ml tej Hozzáadott
  • 112 tk Hozzáadott
  • 42 g friss élesztő Hozzáadott

A töltelékhez

  • 1 l tej Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás puding Hozzáadott
  • ízlés szerint cukor Hozzáadott
  • ízlés szerint lekvár enyhén savanykás lekvár a legjobb Hozzáadott

Felül

  • kevés víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A megadott hozzávalókból tésztát készítünk, amit 1 órát kelesztünk.

2. Lépés

Amíg a tészta kel, főzzük meg szokás szerint a pudingot, és hagyjuk kihűlni. Ezután lekvárt is készítünk, ami nem fog kifolyni sütés közben. A savanyú lekvár a legalkalmasabb. Én most eperfa és ribizli lekvárt tettem bele.

3. Lépés

A megkelt tésztát kb 18-20 egyenlő részre osztjuk, amit csak gyorsan cipókká gyúrunk. Azonnal folytatjuk a munkát.

4. Lépés

A cipót vékonyra kinyújtjuk, a közepére tesszük a pudingot, a puding mellé a lekvárt. A tésztát összezárjuk, az oldalát jól megnyomkodjuk és az összefogott oldalával lefelé megfordítjuk.Ovális formát kapunk.

5. Lépés

A kalácsokat papírral bélelt tepsire tesszük, és kevés vízzel elkevert tojássárgájával megkenjük. Az után minden süteménybe ollóval 2x bele nyírunk, lehet 3x is ha nagyobb a kalács :-) Végül 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig süssük.

Pudinggal és lekvárral töltött kis kalácsok - előkészítő lépés 1
6. Lépés

A sütemények elképesztően finomak, a tészta finom, puha és gyönyörűen felkelt. A vaníliás puding és lekvár kombinációja igazán csodálatos! Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki 🙂 Jó étvágyat kívánok!

Pudinggal és lekvárral töltött kis kalácsok - előkészítő lépés 1
7. Lépés

Sok más receptet találsz a blogomon is cesminazuenal.blogspot.com és a Youtube csatornámon

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új