Forrás: FB: Jedlo je krásne
Pudingos torta tejszínnel
Ez az édesség kitűnő kiegészítő a kávéhoz, vagy nagy ebéd utáni desszertként. A pudingos torta tejszínnel ízletes, könnyű és határozottan a kedvenc édességek közé tartozik. Ne hagyja, hogy az elején helyzetén elkedvetlenedjen, az eredmény megéri.
Hozzávalók
Gyakran
- 200 g önserkentő liszt
- 100 g cukor
- 100 g vaj
- 1 db tojás
Puding
- 2 db vaníliapuding
- 500 ml tej
Tejszínhab
- 200 ml Tejszínhez
- porcukor
Eljárás
Készítse elő az összetevőket. A lisztet, cukrot, vajat és tojást keverje simára. Ez lesz a tortánk tésztája.
A pudingot az csomagoláson található utasítás szerint főzzük meg a tejjel.
A gyakran jól kizsírozott tortaformába helyezzük. A tészta tetejére öntjük a már megfőtt pudingot.
A tortát előmelegített 180°C-os sütőben sütjük körülbelül 30 - 35 percig.
A süteményt sütés után hagyjuk kihűlni és megkenjük eperlekvárral.
A tejszínt a cukorral együtt felverjük és megkenjük vele a lekvárt.
A tortát eperrel, menta levelekkel díszítjük, majd kakaóval hintjük meg.