HIRDETŐ

Forrás: Angelika Heine from Canva

Puha almás pite morzsával

Az omlós jabłecznik egy hagyományos lengyel desszert, amely minden alkalomra tökéletes. Édes alma, bolyhos tészta és ropogós morzsa - az ízek olyan kombinációja, amely minden ínyencet kielégít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tésztához:

  • 1 üveg Cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 100 g Vaj Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott

A morzsához:

  • 50 g Hideg vaj Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 5 pcs Nagy almák Hozzáadott
  • 1 kanál Fahéj Hozzáadott
  • 3 kanalak Cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy sütőformát vajjal, és szórjuk meg liszttel.

2. Lépés

Az almát megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Keverjük össze a cukorral és a fahéjjal, majd tegyük félre 10 percre.

3. Lépés

Egy nagy tálban aprítsuk fel a vajat a liszttel és a cukorral úgy, hogy kis csomók keletkezzenek - ez lesz a morzsánk.

4. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és a vaníliakivonatot.

5. Lépés

Kanalazzuk a tésztát a formába, rendezzük el rajta az almát, és szórjuk meg a morzsával.

6. Lépés

Süssük körülbelül 60 percig, amíg a pálca kiszárad.

7. Lépés

Hűtsük ki az almás süteményt a formában, majd borítsuk ki egy tányérra. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új