Forrás: Angelika Heine from Canva
Puha almás pite morzsával
Az omlós jabłecznik egy hagyományos lengyel desszert, amely minden alkalomra tökéletes. Édes alma, bolyhos tészta és ropogós morzsa - az ízek olyan kombinációja, amely minden ínyencet kielégít.
Hozzávalók
A tésztához:
- 1 üveg Cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g Vaj
- 3 Tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
A morzsához:
- 50 g Hideg vaj
A töltelékhez:
- 5 pcs Nagy almák
- 1 kanál Fahéj
- 3 kanalak Cukor
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy sütőformát vajjal, és szórjuk meg liszttel.
Az almát megmossuk, meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Keverjük össze a cukorral és a fahéjjal, majd tegyük félre 10 percre.
Egy nagy tálban aprítsuk fel a vajat a liszttel és a cukorral úgy, hogy kis csomók keletkezzenek - ez lesz a morzsánk.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és a vaníliakivonatot.
Kanalazzuk a tésztát a formába, rendezzük el rajta az almát, és szórjuk meg a morzsával.
Süssük körülbelül 60 percig, amíg a pálca kiszárad.
Hűtsük ki az almás süteményt a formában, majd borítsuk ki egy tányérra. Jó étvágyat!