HIRDETŐ
Puhát, élesztős bukták fokhagyma-sajt töltelékkel

Puhát, élesztős bukták fokhagyma-sajt töltelékkel

Finom élesztős tésztából készült bukták, melyeket fantasztikus medvehagyma és sajt keverékből készült töltelékkel töltöttünk meg. A medvehagyma egészséges, ízletes és számosféleképpen felhasználható a konyhában.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Az úton

  • 500 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 100 ml joghurt Hozzáadott
  • 50 ml olaj Hozzáadott
  • 50 ml olívaolaj Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 21 g friss élesztő Hozzáadott
  • 112 TK Hozzáadott
  • 2 EK cukor Hozzáadott

A tölteléken

  • medvehagyma Hozzáadott
  • Sajt sós lében Hozzáadott
  • Hozzáadott

Egyéb

  • 1 EK víz Hozzáadott
  • 1 db sárgája Hozzáadott
  • Magok Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A rendelkezésre álló hozzávalókból félkemény, nem ragadós tésztát készítünk, amit hagyunk kb.30-35 percig kelni, a szobahőmérséklettől függően.

2. Lépés

Először aprítsuk fel az medvehagymát, majd keverjük össze a morzsolt sajttal és ízesítsük egy kis sóval. Az én választásom a sajtra a sóoldatban áztatott tehénsajt volt, körülbelül 300g, de adhat hozzá kevesebbet vagy többet is, ahogy ízlik :-) A medvehagymát két-három maréknyira vettem.

3. Lépés

Amikor a tésztánk megdagadt, 12 egyenlő darabba vágjuk, és újra meggyúrjuk őket zsemlékké. A zsemle egy részét nyújtsuk ki, közepére rakjuk a bőséges tölteléket és hajtsuk be, mint egy buktát. Tepsire helyezzük papírral, megkenjük tojássárgájával, keverjük össze kevés vízzel és szórjuk meg magvakkal. Sütjük előmelegített sütőben 180°C-on kb.25 percig.

Puhát, élesztős bukták fokhagyma-sajt töltelékkel - előkészítő lépés 1
4. Lépés

Ezek a sós bukták nagyszerűen ízletesek. A tészta nagyon finom, puha és magában is ízletes :-) A töltelék is nagyon finom, és valóban bőséges. És ami szintén nagyon fontos, hogy ez a sütemény még a második napon is marad puha!!! Jó étvágyat!

Puhát, élesztős bukták fokhagyma-sajt töltelékkel - előkészítő lépés 1
5. Lépés

További receptjeimet megtalálja a cesminazuenal.blogspot.com blogomon és a Youtube-on

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új