Forrás: Brent Hofacker for Adobe Stock
Pulykafűszerkeverék hús nélkül
Egy ízletes és tartalmas töltelék, tökéletes thanksgiving pulykához vagy köretként tálalva.
Hozzávalók
- 1 Darab nagy hagyma
- 2 Bárok zeller
- 100 g vaj
- 400 g Kenyérkocka
- 2 Teáskanál Baromfifűszer
- 11⁄2 l csirkeleves
- 2 Darab Tojások
- 1 Teáskanál só
- 1⁄2 Teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
1. A pulyka töltelékhez először vágjuk apró kockákra a hagymát és a zellert.
2. Egy nagy serpenyőben olvassza meg a vajat, és pirítsa meg benne a hagymát és a zellerét körülbelül 10 percig, amíg megpuhulnak.
3. A kenyérkockákat tegyük egy nagy tálba, és keverjük össze a hagyma-zeller keverékkel.
4. Adja hozzá a szárnyas fűszert, a sót és a borsot, majd alaposan keverje össze.
5. Egy külön tálban felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a csirkelevest.
6. Az tojás-húsleves keverékét öntse a kenyérkockákra, és keverje össze jól, amíg a kenyérkockák felszívják a folyadékot.
7. Adja a keveréket egy kizsírozott hőálló tálba, és süssük 180°C-on körülbelül 35-40 percig, amíg a teteje ropogós lesz.
8. Hagyja a pulykátölteléket rövid ideig hűlni a felszolgálás előtt.