HIRDETŐ

Forrás: canva

Punya

A punya egy hagyományos indiai leves, melyet leginkább a garam masala fűszerkeverék jellemző, intenzív íze határoz meg. Gombából, rizzsel és zöldségekből készül, gazdag, krémes állaga pedig egyszerűen magával ragadja az ízlelőbimbókat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g gomba Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fűszeres zöld chili Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál Garam Masala fűszerkeverék Hozzáadott
  • 100 g Rizs Hozzáadott
  • 1 l zöldség alaplé Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • friss koriander a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a chilit vágjuk vékony karikákra.

2. Lépés

Egy nagy lábasban forrósítsunk fel két evőkanál olajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát, fokhagymát és a chili karikákat.

3. Lépés

Adjuk hozzá a gombát és a garam masala fűszerkeveréket, majd kevergetés mellett sütögessük 5-6 percig.

4. Lépés

Ezt követően öntsük hozzá az alaplét, majd tegyük bele a rizst is. Fűszerezzük sóval és borssal.

5. Lépés

Fedő alatt, közepes lángon főzzük 20-25 percig, vagy amíg a rizs megpuhul.

6. Lépés

Miután elkészült, tálaljuk forrón, friss korianderrel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új