Forrás: canva
Punya
A punya egy hagyományos indiai leves, melyet leginkább a garam masala fűszerkeverék jellemző, intenzív íze határoz meg. Gombából, rizzsel és zöldségekből készül, gazdag, krémes állaga pedig egyszerűen magával ragadja az ízlelőbimbókat.
Hozzávalók
- 200 g gomba
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Fűszeres zöld chili
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál Garam Masala fűszerkeverék
- 100 g Rizs
- 1 l zöldség alaplé
- só
- bors
- friss koriander a díszítéshez
Eljárás
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a chilit vágjuk vékony karikákra.
Egy nagy lábasban forrósítsunk fel két evőkanál olajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát, fokhagymát és a chili karikákat.
Adjuk hozzá a gombát és a garam masala fűszerkeveréket, majd kevergetés mellett sütögessük 5-6 percig.
Ezt követően öntsük hozzá az alaplét, majd tegyük bele a rizst is. Fűszerezzük sóval és borssal.
Fedő alatt, közepes lángon főzzük 20-25 percig, vagy amíg a rizs megpuhul.
Miután elkészült, tálaljuk forrón, friss korianderrel megszórva.