Forrás: Pixabay : Armbrust Anna
Rablói fazék darált hússal rusztikus partyételekkel
Családunk generációk óta főzi ezt a kiadós rablópörkölt receptet. Nincs is jobb, mint összejönni a szeretteinkkel, és élvezni ezt a finom, laktató pörköltet. Számtalanszor készítettem már az évek során, és mindig nagy sikert arat, különösen a hideg téli hónapokban. A szabadban, nyílt tűzön is elkészíthető.
Hozzávalók
- 500 Gram Darált marhahús
- 3 közepes méret Burgonya
- 2 dögevő
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l marhahúsleves
- 2 Tablespoon paradicsompüré
- 1 Teáskanál Paprikapor
- só és bors ízlés szerint
- 2 Tablespoon növényi olaj
Eljárás
A rablófazék recepthez először hámozza meg és vágja finomra a hagymát és a fokhagymát. Ezután hámozzuk meg a sárgarépát és a burgonyát, és vágjuk falatnyi darabokra. Ügyeljünk arra, hogy minden darab nagyjából egyforma méretű legyen, hogy egyenletesen süljenek meg.
Melegítsük fel a növényi olajat egy nagy serpenyőben. Ezután adjuk hozzá a darált marhahúst, és addig pirítsuk, amíg barna és omlós nem lesz. Azt javaslom, hogy ne süssük túlságosan a darált húst, hanem tartsuk szép szaftosra.
Adja a serpenyőben lévő húshoz az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és 2-3 percig pirítsa, amíg megpuhul. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, különben keserű lesz.
Most adjuk hozzá a paradicsompürét, a paprikaport, a sót és a borsot, és keverjük jól össze. Ezután adjuk hozzá a burgonyát és a sárgarépát a serpenyőbe, és keverjük össze mindent jól.
Végül adjuk hozzá a marhahúslevest, és forraljuk fel. Ezután csökkentse a hőfokot, és fedje le a serpenyőt. Hagyjuk a pörköltet kb. 1 órán át főni, amíg a zöldségek megpuhulnak, és az ízek jól összeérnek.
És íme - egy kiadós, ízletes rablópörkölt, amely tökéletes egy családi vacsorához vagy egy hangulatos hétvégére otthon, a kerti tűz mellett. Jó étvágyat!