Forrás: FB: Skupinka pre domáce kuchárky, kuchárov a kuchtíkov
Rántott csirke savanyú káposztával és tejszínnel
Egy finom és egészséges recept a rántott csirke savanyú tejszínnel és tejszínnel.
Hozzávalók
Fő összetevők
- 500 g csirkemell
- 1⁄2 db savanyú káposzta
- 200 ml főzőtejszín
- 150 g zsemlemorzsa
- 50 g vaj
Fűszerek és ízesítők
- 1 db The Onion
- 2 db fokhagyma
- 11⁄2 TK só és bors
Eljárás
Melegítsd elő a sütődet 180°C-ra és készítsd elő az összes hozzávalót. Vágd vékony szeletekre a csirkemellet.
A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pároljuk, amíg a hagyma meg nem puhul és aranybarna nem lesz.
Hozzáadjuk a csirke mellét és mindkét oldalát megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a savanyú káposztát, összekeverjük és közepesen magas hőfokon, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
A keverékbe tejszínt adunk, majd ízesítjük sóval és fűszerekkel. Az egészet átöntjük egy kizsírozott tepsibe, megszórjuk zsemlemorzsával, és nagyjából 30 percig sütjük a sütőben, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A kész ételeket melegen szolgáljuk fel. Köretként használhatunk krumplit.