Forrás: Luiz Henrique Mendes via iStockPhotos
Rántott plantains Kolumbiából
Az egyik kedvenc ételem a sült plantain (plantain eng). Kolumbiai utam során próbáltam ki először, és nagyon finomnak találtam. Most már nagyon gyakran készítem, mert egyszerű, mégis hihetetlenül finom. A plantains igazi csemege, ha megfelelően készítik el. Itt megosztom a legjobb trükkjeimet a tökéletesen sült plantains elkészítéséhez.
Hozzávalók
- 4 Piece Plantains
- olaj a sütéshez
- egy csipet só
Eljárás
A sült plantains elkészítéséhez hámozzuk meg a plantains-t. A hámozásnál tartsa szem előtt, hogy a banánt egy kicsit nehezebb meghámozni, mint a normál banánt. Ezért vigyázzunk, nehogy megsérüljön a kezünk.
Vágjuk a plantains-t kb. 1 cm vastag szeletekre. Ha vastagabb szeleteket vágunk, tovább fog tartani, amíg átsül.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Azt javaslom, hogy annyi olajat használjunk, hogy a platánszeletek úszni tudjanak benne. Nagyon forrónak kell lennie, mielőtt hozzáadjuk a banánt.
Amikor az olaj elég forró, adjuk hozzá a banánszeleteket. Fontos, hogy a serpenyő ne legyen túlzsúfolva, mert ez csökkenti a sütési hőmérsékletet, és megakadályozza, hogy a banánok egyenletesen süljenek meg.
Süssük a platánszeleteket, amíg mindkét oldaluk aranyszínű nem lesz. Mivel a plantain természetes módon édes, gyorsan karamellizálódik. Ezért ne hagyjuk őket túl sokáig az olajban, különben megégnek.
Vegye ki a sült plantains-t, és csepegtesse le papírtörlőn.
Szórjuk meg a sült plantains-t egy csipet sóval, és tálaljuk.
Remélem, önöknek is annyira ízlik ez a grillezett plantains, mint nekem. Tálalhatod őket snackként, köretként vagy akár desszertként is.