HIRDETŐ

Forrás: Luiz Henrique Mendes via iStockPhotos

Rántott plantains Kolumbiából

Az egyik kedvenc ételem a sült plantain (plantain eng). Kolumbiai utam során próbáltam ki először, és nagyon finomnak találtam. Most már nagyon gyakran készítem, mert egyszerű, mégis hihetetlenül finom. A plantains igazi csemege, ha megfelelően készítik el. Itt megosztom a legjobb trükkjeimet a tökéletesen sült plantains elkészítéséhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Piece Plantains Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
  • egy csipet só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

A sült plantains elkészítéséhez hámozzuk meg a plantains-t. A hámozásnál tartsa szem előtt, hogy a banánt egy kicsit nehezebb meghámozni, mint a normál banánt. Ezért vigyázzunk, nehogy megsérüljön a kezünk.

2. Lépés

Vágjuk a plantains-t kb. 1 cm vastag szeletekre. Ha vastagabb szeleteket vágunk, tovább fog tartani, amíg átsül.

3. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Azt javaslom, hogy annyi olajat használjunk, hogy a platánszeletek úszni tudjanak benne. Nagyon forrónak kell lennie, mielőtt hozzáadjuk a banánt.

4. Lépés

Amikor az olaj elég forró, adjuk hozzá a banánszeleteket. Fontos, hogy a serpenyő ne legyen túlzsúfolva, mert ez csökkenti a sütési hőmérsékletet, és megakadályozza, hogy a banánok egyenletesen süljenek meg.

5. Lépés

Süssük a platánszeleteket, amíg mindkét oldaluk aranyszínű nem lesz. Mivel a plantain természetes módon édes, gyorsan karamellizálódik. Ezért ne hagyjuk őket túl sokáig az olajban, különben megégnek.

6. Lépés

Vegye ki a sült plantains-t, és csepegtesse le papírtörlőn.

7. Lépés

Szórjuk meg a sült plantains-t egy csipet sóval, és tálaljuk.

8. Lépés

Remélem, önöknek is annyira ízlik ez a grillezett plantains, mint nekem. Tálalhatod őket snackként, köretként vagy akár desszertként is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új