Rebarbara pite
A rebarbara pite egy nagyon finom, üdítő desszert, amelyet egyszerű elkészíteni. Az íze enyhén kesernyés, de a cukorral együtt tökéletesen kiegyensúlyozott. Tökéletes választás lehet a tavaszi és nyári hónapokban, amikor a rebarbara szezonja van.
Hozzávalók
Tészta
- 300 g liszt
- 1 csipet só
- 180 g vaj
- 1 ks tojás
- 2 ek cukor
- 1 dl hideg víz
Töltelék
- 500 g rebarbara
- 200 g cukor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 1 tk vanília aroma
Eljárás
Készítsd el a tésztát. A lisztet keverd össze a sóval, majd add hozzá a vajat. Gyúrd össze a kezeddel, amíg morzsás állagú nem lesz. Ezután add hozzá a cukrot, a tojást és a vizet, és gyúrd össze, amíg homogén tésztát nem kapsz. Tedd hűtőbe legalább fél órára.
Amíg a tészta hűl, készítsd el a tölteléket. A rebarbarát mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Egy tálban keverd össze a cukorral, a kukoricakeményítővel és a vanília aromával, majd hagyd állni 10 percig.
A hűtőből vedd ki a tésztát, és nyújtsd ki egy piteformában. Rakd rá a rebarbara keveréket, majd süsd meg 180 fokon 40 percig, vagy amíg a tésztája aranybarnára nem sül.
Hagyd hűlni a pitét, mielőtt felszelvékelyeznéd. Frissítő, savanykás ízével tökéletes desszert a meleg nyári napokon, de akár egy pohár bor mellé is remek választás.