HIRDETŐ

Rebarbara pite

A rebarbara pite egy nagyon finom, üdítő desszert, amelyet egyszerű elkészíteni. Az íze enyhén kesernyés, de a cukorral együtt tökéletesen kiegyensúlyozott. Tökéletes választás lehet a tavaszi és nyári hónapokban, amikor a rebarbara szezonja van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 180 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 1 dl hideg víz Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g rebarbara Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 2 ek kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 1 tk vanília aroma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Készítsd el a tésztát. A lisztet keverd össze a sóval, majd add hozzá a vajat. Gyúrd össze a kezeddel, amíg morzsás állagú nem lesz. Ezután add hozzá a cukrot, a tojást és a vizet, és gyúrd össze, amíg homogén tésztát nem kapsz. Tedd hűtőbe legalább fél órára.

2. Lépés

Amíg a tészta hűl, készítsd el a tölteléket. A rebarbarát mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Egy tálban keverd össze a cukorral, a kukoricakeményítővel és a vanília aromával, majd hagyd állni 10 percig.

3. Lépés

A hűtőből vedd ki a tésztát, és nyújtsd ki egy piteformában. Rakd rá a rebarbara keveréket, majd süsd meg 180 fokon 40 percig, vagy amíg a tésztája aranybarnára nem sül.

4. Lépés

Hagyd hűlni a pitét, mielőtt felszelvékelyeznéd. Frissítő, savanykás ízével tökéletes desszert a meleg nyári napokon, de akár egy pohár bor mellé is remek választás.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek