HIRDETŐ

Rebarbara pite

A rebarbara pite egy nagyon finom, üdítő desszert, amelyet egyszerű elkészíteni. Az íze enyhén kesernyés, de a cukorral együtt tökéletesen kiegyensúlyozott. Tökéletes választás lehet a tavaszi és nyári hónapokban, amikor a rebarbara szezonja van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 180 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 2 ek cukor Hozzáadott
  • 1 dl hideg víz Hozzáadott

Töltelék

  • 500 g rebarbara Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 2 ek kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 1 tk vanília aroma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Készítsd el a tésztát. A lisztet keverd össze a sóval, majd add hozzá a vajat. Gyúrd össze a kezeddel, amíg morzsás állagú nem lesz. Ezután add hozzá a cukrot, a tojást és a vizet, és gyúrd össze, amíg homogén tésztát nem kapsz. Tedd hűtőbe legalább fél órára.

2. Lépés

Amíg a tészta hűl, készítsd el a tölteléket. A rebarbarát mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. Egy tálban keverd össze a cukorral, a kukoricakeményítővel és a vanília aromával, majd hagyd állni 10 percig.

3. Lépés

A hűtőből vedd ki a tésztát, és nyújtsd ki egy piteformában. Rakd rá a rebarbara keveréket, majd süsd meg 180 fokon 40 percig, vagy amíg a tésztája aranybarnára nem sül.

4. Lépés

Hagyd hűlni a pitét, mielőtt felszelvékelyeznéd. Frissítő, savanykás ízével tökéletes desszert a meleg nyári napokon, de akár egy pohár bor mellé is remek választás.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új