HIRDETŐ

Forrás: A_Lein from Getty Images

Rebarbara torta

Ez a rebarbarás pite a kedvenc tavaszi és nyári édességem. Tökéletes délutáni uzsonnának vagy hétvégi desszertnek, a gyerekektől a felnőttekig mindenki szereti. A rebarbara sajátos savasságot kölcsönöz a tortának, ami tökéletesen harmonizál a sütemény édességével. Ha hozzám hasonlóan szereted a rebarbarát, akkor ez a recept neked szól!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g rebarbara Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 250 g Lisztek Hozzáadott
  • 200 g Vaj Hozzáadott
  • 4 pcs Tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 csomagolás Vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk meg a rebarbarát, hámozzuk meg, és vágjuk kb. 1 cm-es darabokra.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat egy tálban. Szeretem a fahéjat a gyümölcsös süteményekhez adni, mert különleges ízt kölcsönöz a süteménynek.

3. Lépés

Ezután olvaszd meg a vajat, de ügyelj arra, hogy csak meleg legyen, ne forró. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük simára.

4. Lépés

Most adjuk a rebarbarát a vajjal és a cukorral együtt a tálba, keverjük össze, majd lassan adjuk hozzá a lisztet a sütőporral és a fahéjjal együtt, közben óvatosan keverjük végig.

5. Lépés

Az így elkészített tésztát öntse egy olyan sütőformába, amelynek alját előzőleg sütőpapírral kibélelte. Tippem: fújja be a formát belülről olajjal vagy vajjal - így könnyebben lejön a tészta.

6. Lépés

Tegyük a sütőbe, és süssük körülbelül 1 órán át. Miután megsült, vegyük ki a süteményt, és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új