Forrás: A_Lein from Getty Images
Rebarbara torta
Ez a rebarbarás pite a kedvenc tavaszi és nyári édességem. Tökéletes délutáni uzsonnának vagy hétvégi desszertnek, a gyerekektől a felnőttekig mindenki szereti. A rebarbara sajátos savasságot kölcsönöz a tortának, ami tökéletesen harmonizál a sütemény édességével. Ha hozzám hasonlóan szereted a rebarbarát, akkor ez a recept neked szól!
Hozzávalók
- 500 g rebarbara
- 200 g Cukor
- 250 g Lisztek
- 200 g Vaj
- 4 pcs Tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál Fahéj
- 1 csomagolás Vaníliás cukor
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Mossuk meg a rebarbarát, hámozzuk meg, és vágjuk kb. 1 cm-es darabokra.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat egy tálban. Szeretem a fahéjat a gyümölcsös süteményekhez adni, mert különleges ízt kölcsönöz a süteménynek.
Ezután olvaszd meg a vajat, de ügyelj arra, hogy csak meleg legyen, ne forró. Adjuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük simára.
Most adjuk a rebarbarát a vajjal és a cukorral együtt a tálba, keverjük össze, majd lassan adjuk hozzá a lisztet a sütőporral és a fahéjjal együtt, közben óvatosan keverjük végig.
Az így elkészített tésztát öntse egy olyan sütőformába, amelynek alját előzőleg sütőpapírral kibélelte. Tippem: fújja be a formát belülről olajjal vagy vajjal - így könnyebben lejön a tészta.
Tegyük a sütőbe, és süssük körülbelül 1 órán át. Miután megsült, vegyük ki a süteményt, és hagyjuk kihűlni.